Ce făcea criminalul ucrainean în timp ce a fost găsit de polițiștii români

Marinarul ucrainean care și-a ucis un coleg de echipaj acum patru zile în Portul Brăila, a fost găsit luni seara, în timp ce se plimba pe străzile din Iași.

14 feb. 2023, 20:21
Ce făcea criminalul ucrainean în timp ce a fost găsit de polițiștii români

După trei zile de căutări, polițiștii au reușit să îl găsească pe Puyko Yaroslav, marinarul ucrainean de 32 de ani care și-a ucis un coleg.

Crima a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie, la bordul unei nave acostată în Portul Brăila. Cei doi cetățeni se pare că au avut un conflict. După ce și-a ucis colegul, bărbatul a fugit de la locul faptei.

Citiți și: Sfârșit tragic pentru un ucrainean venit în România. A scăpat de război, dar a fost ucis de un coleg în Portul Brăila

Ulterior, criminalul a fost dat în urmărire, după ce și-a lovit mortal colegul în zona capului. Polițiștii au instituit filtre și au pornit operațiunile de căutare, la care a participat și un câine de urmă.

Marinarul ucrainean, găsit în timp ce se plimba relaxat pe străzile din Iași

Ucraineanul a fost găsit în Iași, în timp ce se plimbă prin oraș, iar ulterior a fost ridicat de polițiști. Astăzi, instanța de la Tribunalul Brăila a luat decizia să îl aresteze pentru 30 de zile.

Acesta a fost prins după proceduri speciale de supraveghere tehnică.

Se pare că bărbatul a fost conștient de urmările faptelor sale, deoarece acesta nu s-a opus atunci când polițiștii l-au arestat în Iași. Mai mult, nu dădea semne că ar fi deranjat de situație, având în vedere că a fost găsit în timp ce se plimba relaxat prin oraș.

Instanța de la Tribunalul Brăila a decis astăzi să îl aresteze pentru 30 de zile. La audieri, marinarul ucrainean a povestit că victima de 44 de ani îi era subaltern și între ei existau tensiuni.

”A fost prins, urmare a aplicării metodelor speciale de supraveghere tehnică, pe raza municipiului Iași. Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, a fost audiat, acesta recunoscând fapta. Mobilul infracțiunii a avut la bază un conflict mai vechi cu victima, generat de probleme profesionale.”, a declarat Marinela Coșniță, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bărila.

Citiți și: Criminalul ucrainean care a îngrozit România a fost capturat