Ce greşeli faci la duş şi îţi afectează pielea

Abia aștepți să termini orele de lucru să ajungi acasă pentru a te bucura de o baie fierbinte? Iată care sunt cele mai des întâlnite greșeli pe care probabil și tu le faci!

RomaniaTV.net
23 nov. 2017, 07:11
Ce greşeli faci la duş şi îţi afectează pielea

Nimic nu se compară cu un moment de relaxare, chiar la tine acasă la sfârșitul zilei. Însă, uneori chiar și un simplu moment de relaxare îți poate pune sănătaea în pericol.

Astfel că dacă de fel îți place să ai parte de dușuri lungi și mai ales fierbinți, acest obicei însă va favoriza uscarea pielii și apariția mâncărimilor. Ideal ar fi ca intervalul unui duș să nu depășească mai mult de 10 minute și să folosești apă călduță, iar la final să alternezi rece cu cald.

Atenție la gelurile de duș

O cadă plină de spumă nu este tocmai cea mai sănătoasă alegere pentru pielea ta, deoarece în gelurile destinare efectului de spumă nu se regăsesc foarte multe substanțe nutritive.

Citeşte şi Greşelile de evitat când iei un remediu naturist

Ideal ar fi să adaugi în apa de baie uleiuri naturale esențiale, ce vor hidrata pielea ta în profunzime. În cazul în care nu ți-a recomandat un medic dermatolog să folosești zilnic săpun antibacterian, mai ales pentru zona feței, evită să faci asta zilnic.

Renunță la bureții vechi

Aceele produse destinate eliminării celulelor moarte de la suprafața pielii, mai ales mănușile și bureții de baie sunt mediul ideal pentru a permite dezvoltarea anumitor bacterii și ciuperci, motiv pentru care se recomandă schimbarea lor cât de des este posibil.

Încearcă să usuci produsele după fiecare folosire pentru a nu permite bacteriilor să se dezvolte.

O altă greșeală des întâlnită este aceea de a te freca foarte mult cu prosopul dupăbaie. Indicat este ca la finalul dușului să tamponezi ușor pielea cu prosopul și apoi să folosești o cremă hidatantă pentru tot corpul.

Renunță la apa fierbinte

Apa mult prea fierbinte va distruge stratul de grăsime naturală a pielii și o va lăsa astfel fără protecție, va contribui inclusiv la sporirea circulației sangvine într-un ritm rapid, aspect ceva favoriza apariția inflamațiilor și a iritațiilor.

Citeşte şi Descoperă utilizările incredibile ale uleiului de lavandă

Recomandat este ca apa să nu depășească o temperatură mai mare de 35-40 de grade Celsius.

Apelează la băile din plante

Măcar o dată pe săptămână alege să faci din baia ta un veritabil moment de la spa. Dă drumul la apă să curgă în cadă și aplică un săculeț din plante sub jetul de apă.

O zi pe săptămână renunță la tot ce este din comerț și bucură-te de un astfel de moment, realizează un săculeț din tărâțe de ovăz pe care să îl folosești pe post de scrub iar la final masează blând pielea cu un ulei natural fie el de cocos fie de argan.

Află cât de benefice sunt băile de plante AICI.