Ce greşeli îngreunează eliminarea punctelor negre

Sunt inestetice și chiar dureroase, dar punctele negre de pe bărbie, nas și frunte pot fi îndepărtate. Există însă anumite reguli care trebuie respectate pentru ca acestea să nu reapară sau să nu se ajungă la o agravare a problemei, cum ar fi o suprainfecție.

RomaniaTV.net
20 apr. 2018, 09:53
Ce greşeli îngreunează eliminarea punctelor negre

Din ce cauză se formează

Numuite și comedoane, punctele negre pot apărea la orice vârstă, cu precădere la persoanele cu tenul gras. Cel mai frecvent, punctele negre apar la nivelul zonelor cu tendinţă de îngrăşare a pielii, cum ar fi nasul, fruntea sau bărbia.

Ele apar ca urmare a creşterii secreţiei sebacee şi a adezivităţii celulelor de la nivelul glandei sebacee, aceşti factori conducând la eliminarea greoaie a sebumului. Pentru a preveni excesul de sebum, este nevoie ca tenul să fie îngrijit corespunzător.

Este indicat ca produsele cosmetice şi de îngrijire să fie alese în funcţie de tipul de ten. Demachiază-te în fiecare seară şi dimineaţă, nu-ţi încărca porii cu prea multă pudră şi alege fondurile de ten non-comedogenice.

Fă-ţi săptămânal un gomaj, pentru a înlătura impurităţile de la nivelul feţei şi pentru a preveni astfel formarea punctelor negre.

Citeşte şi Cum să scapi definitiv de punctele negre: 4 tratamente pe care le poţi face acasă

Info

Contrar concepţiei populare, punctele negre nu reprezintă un indicator al surplusului de grăsimi din organism şi, ca urmare, nu dispar în urma unei diete fără grăsimi. Punctele negre conţin sebum care, sub acţiunea oxigenului atmosferic, se oxidează, ceea ce le oferă culoarea caracteristică. Nu este corectă ideea conform căreia punctele negre sunt simpli pori dilataţi în care se adună praf din cauza lipsei de igienă.

Află cum să scapi de punctele negre fără să-ți lezezi pielea AICI.