Ce îi aşteaptă pe elevi după vacanţa intersemestrială. CALENDAR EVALUARE ŞI BACALAUREAT. Când sunt programate simulările

Publicat: Vineri, 01 Februarie 2019 14:59 // Actualizat: Vineri, 01 Februarie 2019 15:14 // Sursa: romaniatv.net

De vineri, 1 februarie, ei intră în vacanța intersemestrială. Va fi o vacanță scurtă, de doar o săptămână și se vor întoarce la ore, în 11 februarie. Semestrul II le aduce copiilor primăvara, o săptămână relaxantă și plină de activități în cadrul programului „Școala Altfel”, dar și multe provocări celor care doresc să participe la olimpiade și concursuri, dar și celor care au de susținut Evaluări Naționale și Bacalaureatul.

Anul şcolar 2018-2019 este structurat pe două semestre: semestrul I - 10 septembrie 2018 - 1 februarie 2019 şi semestrul al II-lea - 11 februarie 2019 - 14 iunie 2019. 

Acum când primul semestru se sfârșește, elevii așteaptă nerăbdători încheierea mediilor pentru a se putea bucura de vacanță.

Cel de-al doilea semestru înseamnă multă muncă și emoții pentru cei care aleg să-și testeze cunoștințele prin olimpiade și concursuri. În acest semestru au loc atât fazele județene, cât și cele naționale ale olimpiadelor școlare pentru toate disciplinele de învățământ de la gimnaziu și liceu. Tot în acest semestru au loc Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a și a VIII-a. Acestea vor fi urmate de etapa de admitere computerizată la liceu și clasa profesională. Să nu uităm de Examenul Național de Bacalaureat și de examenele de calificare nivel I, II, III și IV pentru învățământul profesional și tehnic.


De asemenea, Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu spune că sunt șanse mari ca și în acest an, la fel ca în ultimii ani 8 ani, să se susțină simularea Examenului de Evaluare Națională (clasa a VIII-a) și a Examenului Național de Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a).
Și pentru că semestrul al II-a nu înseamnă doar examene și stres elevii vor fi implicați în multe proiecte Erasmus+, vor avea parte timp de 5 zile de „Şcoala altfel", program pe care multe dintre școlile sibiene îl derulează în lunile calde de primăvară. Data limită de organizare a „Școlii Altfel" fiind 31 mai.

Pe 5 iunie este sărbătorită Ziua învățătorului. Nu este o zi liberă, însă fiecare școală poate decide ce activități vor face elevii în acea zi.

Evaluare Națională 2019. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunță, ca și schimbări potențiale în 2019, la Evaluarea Națională, posibilitatea revenirii laexamenul de treaptă pentru elevii de liceu, susținut la terminarea clasei a X-a. 

 "Uitați-va dvs. vară după ce se face repartizarea computerizată și o să vedeți că sunt licee în București unde ultima medie trece de 9.50, ultima medie. Că urmare, să declanșăm examen de admitere în liceu mi se pare absolut de neacceptat. Poate să gândim o trecere de la clasă a X-a la a XI-a, pentru că trece de la învățământ obligatoriu la învățământul... dar până atunci o să devină tot liceul învățământ obligatoriu. Poate niște evaluări intermediare ar trebui", a declarat ministrul Educației. 

Evaluare Națională 2019. De reamintit este faptul că sistemul de treaptă a fost introdus în ultimii ani ai comunismului, iar la finalul clasei a X-a, elevii susţineau un examen la materiile de bază din primii doi ani de liceu. 

Evaluare Națională 2019. De asemenea, Ecaterina Andronescu a mai precizat și faptul că nu se va reintroduce examen de admitere la liceu și că repartizarea computerizată este eficientă.

Evaluarea Națională 2019. Structura evaluărilor claselor a II-a, a IV-a, a VI-a

Probele din cadrul evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a se vor desfășura în anul școlar 2018-2019, în intervalul 7 - 23 mai 2019. 

Astfel, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 - 10 mai. Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi (8 mai) de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) și limba maternă (16 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii).

Evaluarea Națională 2019 pentru elevii de clasa a VIII-a 

Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limbă Română, în data de 18 iunie

 Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima, la limbă și literatură maternă-pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.  

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la oră 12:00), procedura urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00-20:00. 
 

Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.  

Înscriere Evaluare Națională 2019

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Națională se face în perioadă 3-7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structură anului școlar 2018-2019, cursurile pentru clasă a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.  
 

În perioada  3-7 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedura și absolvenții clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt județ.  

Verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în bază de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 - 8 iulie.  

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019. Ministerul Educației a publicat noile modele de subiecte la Evaluarea Națională 2019, pe site-ul oficial edu.ro. Subiectele nu conțin teste grilă, ci se respectă formatul anilor anteriori. Așadar, elevii de clasa a VIII, care susțin examenul de Bacalaureat în anul școlar 2018- 2019 nu vor avea de rezolvat cerințe tip-grilă, după ce Ministerul Educației a consultat reprezentanții sindicatelor, elevilor și ai părinților.

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019. Modelele oficiale anunţate de EDU.ro. BAREME ROMANA CAPACITATE 2019

Calendar Evaluare Națională 2019


Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limbă Română, în data de 18 iunie.
Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima, la limbă și literatură maternă-pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la oră 12:00), procedura urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00-20:00.

Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Înscriere Evaluare Națională 2019


Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Națională se face în perioadă 3-7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structură anului școlar 2018-2019, cursurile pentru clasă a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.

În perioada 3-7 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedura și absolvenții clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt județ.

Verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în bază de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 - 8 iulie.

Bacalaureat 2019 edu.ro. Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, anunță schimbări la examenul maturității, oferind și câteva informații importante elevilor la început de an.

Bacalaureatul s-ar putea schimba, pentru a introduce un tip de BAC care să le dea acces elevilor la şcolile postliceale, a declarat din nou Ecaterina Andronescu.

Evaluare Națională 2019. Schimbări vor fi și la examenul de Evaluare Națională 2019. Ministrul Educației nu dorește să renunțe la repartizarea computerizată, dar noutatea ar fi o nouă evaluare pentru trecerea de la clasa a X-a la a XI-a. 

În ceea ce priveşte examenul de Bac, Andronescu a afirmat că va rămâne unul “naţional” pentru acces la universitate, “dar la liceele tehnologice, unde promovarea este mică, să gândim pentru absolvenţii lor un Bac diferenţiat. Cine vrea să se înscrie la unul naţional, dacă se simte în stare promovează Bac-ul naţional, are acces în universitate. Cine nu se simte în stare să susţină un bacalaureat naţional să susţină un bacalaureat tehnologic sau profesional şi să aibă acces doar în şcoala postliceală”.

Calendar Bac 2019. Calendarul probelor scrise

Prima probă scrisă este la Limba și Literatura Română Limbă va avea loc pe 1 iulie. Proba la Limba și Literatura maternă Eb) este programată pe 2 iulie, iar probă Ec)- probă obligatorie a profilului pe 3 iulie. 

Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării Ed) se va desfășura pe 4 iulie. 

Calendar Bac 2019. Când se afișează rezultatele

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la oră 12.00) și va fi urmată de depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 16.00).

Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie. 

Calendar Bacalaureat 2019. Sesiunea iunie-iulie

 Calendar Bacalaureat 2019, sesiunea iunie-iulie.

Pe scurt, iată calendarul examenelor de Bac, apropbate de Edu.ro. 

 • 3-4 iunie-evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limbă română 
 •  5-6 iunie-evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limbă maternă 
 •  7, 10, 11 iunie-evaluarea competențelor digitale 
 • 12-13 iunie-evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. 
 •  1 iulie-probă scrisă la Limbă și literatură română  
 •  2 iulie- probă  scrisă la Limbă și literatură maternă 
 •  3 iulie-probă scrisă obligatorie a profilului  
 •  4 iulie- probă scrisă la alegere a profilului și specializării   
 •  8 iulie-afișarea primelor rezultate; depunerea contestațiilor 
 •  13 iulie-afișarea rezultatelor finale  

Calendar Bacalaureat 2019 Înscrieri

 Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27-31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai. 
   
 Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27-31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai. 

Bacalaureat 2019. A două sesiune de Bac

A doua sesiune de Bac sau Bacul din toamnă din anul școlar 2018-2019 are următoarea structură.

 
 • 15-19 iulie-înscrierea candidaților;  
 •  26 iulie-înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigente;  
 •  21 august-limbă și literatură română-probă Ea)-probă scrisă;  
 •  22 august-limbă și literatură maternă-probă Eb)-probă scrisă;  
 •  23 august-probă obligatorie a profilului-probă Ec)-probă scrisă;  
 •  26 august-probă la alegere a profilului și specializării-probă Ed)-probă scrisă. 
 • SUBIECTE BACALAUREAT 2019 EDU.RO. "În acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte", a anunțat ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb. Într-o declarație de presă susținută după consultarea reprezentanților elevilor, profesorilor și părinților, Plumb a declarat că elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a vor susține anul acesta examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat fără 40% subiecte tip test grilă.

   
  Sunt 181.000 de copii în clasa a VIII-a și 154.000 de elevi în clasa a XII-a care dau examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, anul acesta, cu formatul subiectelor neschimbat, a anunțat ministrul interimar al Educației.

  "Educația reprezintă obiectivul prioritar al guvernului Dăncilă", a anunțat Rovana Plumb în deschiderea declarației de presă pe care a susținut-o de la pupitrul ministerului prioritar, care nu are ministru plin de 36 de zile.

  "Ca ministru interimar al educației, am solicitat consultări cu sindicatele din învățământul preuniversitar, cu federația asociațiilor de părinți, cu consiliul național al elevilor, cu cadrele diactice pentru a lua cea mai bună decizie în legătură cu modul în care elevii noștri vor trece cu bine examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat", a continuat Rovana Plumb.

  "Am ajuns la concluzia că, în timpul jocului, nu se schimbă regulile. De aceea, în acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte", a anunțat ministrul interimar al Educației.

  Sesiunea iunie-iulie 2019
  27 - 31 mai 2019    Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  31 mai 2019           Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/ a XIII-a
  3 - 4 iunie 2019      Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română - proba A
  5 - 6 iunie 2019      Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă - proba B
  7, 10* - 11 iunie 2019    Evaluarea Competențelor digitale - proba D
  12 - 13 iunie 2019  Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C
  1 iulie 2019        Limba și literatura română - proba Ea) - probă scrisă
  2 iulie 2019        Limba și literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă
  3 iulie 2019        Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă
  4 iulie 2019        Proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - probă scrisă
  8 iulie 2019        Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:0)
  9-12 iulie 2019  Rezolvarea contestațiilor
  13 iulie 2019      Afișarea rezultatelor finale bacalaureat 2019, prima sesiune
   
   
  Sesiunea august-septembrie 2019

   

  15 - 19 iulie 2019    Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
  26 iulie 2019           Înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
  21 august 2019    Limba și literatura română - proba Ea) - probă scrisă
  22 august 2019    Limba și literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă
  23 august 2019    Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă
  26 august 2019    Proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - probă scrisă
  27, 28 august 2019    Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română - proba A
  29 august 2019    Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă - proba B
  30 august, 2 septembrie 2019    Evaluarea Competențelor digitale - proba D
  2-3 septembrie 2019        Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C
  3 septembrie 2019            Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)
  3 - 6 septembrie 2019     Rezolvarea contestațiilor
  7 septembrie 2019            Afișarea rezultatelor finale la BAC 2019
loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 feb 20:03
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Domnii procurori care pretind ca ar cauta oameni care nu sunt buni si corecti uita ca ei insisi nu sunt buni si corecti si ca dreptul la viata e legat de dreptul la munca cu salariu si acesta nu poate fi furat cu forta ,cu diferite pretexte.
02 feb 13:39
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Te infurii,pardon.
02 feb 12:13
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
A lasat creditul in plus pe telefon de 8,92 Euro ,desigur,inafara de cele 400 de minute sub pretextul ca atat lasase inainte de cea de-a doua reincarcare,dar fiind a doua reincarcare trebuiau sa fie in plus aproape 13 Euro...12,72 .....Euro,desigur......si de la Ortel mi-au raspuns ca era optiunea Mobilen Daten activata si ca-ti consuma banii chiar daca nu intri pe internet,ceea ce nu e adevarat in niciunl din cele doua sensuri-banii sunt luati de hackeri,intentionat.La doctor ne-au spus ca hemoglobina 7 sau 6 sau 5 e normala ,ca in Germania sunt alte valori si ca pot sa ne ia sange in continuare,linistiti,ca nu murim,ceea ce iarasi nu e adevarat,am citit pe www.blutwerte.com ca valorile normale sunt intre 12-16 la femei cum este si normal,ca notiunile medicale si parametri sunt internationali,ca si cu diplomele europene pe care le considera arabe sau turce,neinternationale.
02 feb 11:23
Răspunde | Votează email 0 email
Copil matur
Dar ca sa se micsoreze nu trebuie sa inlocuiasca toate literele cu O sau macar o parte din ele?
02 feb 09:17
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Daca vorbesc in limbi straine repede imi zic ca sunt agitata si recalcitranta si in fata si in spate.
02 feb 08:42
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Ca sa nu se raneasca ei m-au ranit pe mine.
02 feb 08:28
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Imi trimisese FEN de astm ca sa ma imbolnaveasca,sub pretextul ca i-am zis ca presupun ca am astm.Astfel de oameni sunt blesteme pentru societate.
02 feb 08:25
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Au zis ca mi-au dat cu sticla si cu fierul in cap si ca li s-a parut ca am nevoie de sticla,de glas sau de fen de la fenster .Mi-au zis la Guben sa aplic direct pentru Ausbildungul de Sozialwesen la Guben.O sa aplic sa vedem daca sunt oameni seriosi acolo sau dau doar buzna sa termine oamenii si sa-si bata joc de ei..
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H