Ce mâncăruri trebuie să eviţi seara

Sa recunoastem! Ne place sa ne rasfatam tarziu in noapte cu o placere culinara cat se poate de pacatoasa, fie ca e vorba de cartofi prajiti cu branza, fie ciocolata sau snacks-uri.

RomaniaTV.net
11 apr. 2015, 08:20
Ce mâncăruri trebuie să eviţi seara

Dar care sunt alimentele cu adevarat periculoase de care ar trebui sa ne ferim ca dracul de tamaie in miez de noapte?

Specialistii in nutritie ai publicatiei americane Prevention prezinta acele produse alimentare pe care ar trebui sa le evitam cu orice pret inainte de culcare, daca nu ne dorim cateva kilograme in plus si daca tanjim dupa un somn odihnitor.

Mancarurile grase
Pe langa faptul ca ingrasa, alimentele care contin foarte multa grasime te fac sa te simt grea si a doua zi dimineata, pentru ca iti suprasolicita atat stomacul, cat si intestinele. Din acest motiv, ar trebui sa te feresti de produse de tip fast-food, de seminte, inghetata sau alimente cu multa branza.

Carnea
Nutritionistii de la Prevention atrag atentia si asupra carnii rosii, si asupra celei slabe. Ritmul digestiv scade odata cu apropierea serii, motiv pentru care stomacul tau va intampina greutati in dizolvarea preparatului din carne. Daca, totusi, consideri ca aportul de proteine din timpul zilei nu a fost suficient de mare, mai bine optezi pentru o bucata mica de piept de curcan la gratar sau pentru un pahar mic de iaurt.

Continuarea pe Lyla.ro