Ce mașini conduce Ștefan Mandachi dupa ce și-a vândut afacerile cu 20 de milioane de euro. În ce va investi acum afaceristul din Suceava

Ștefan Mandachi este unul dintre cei mai prolifici antreprenori din România, care recent a vândut lanțul de restaurante Spartan pentru 20 de milioane de euro. Cu ce mașini se plimbă acum afaceristul român?

19 feb. 2023, 11:32
Ce mașini conduce Ștefan Mandachi dupa ce și-a vândut afacerile cu 20 de milioane de euro. În ce va investi acum afaceristul din Suceava

Ștefan Mandachi este românul care a șocat o țară întreagă. Este cunoscut de majoritatea oamenilor pentru faptul că, dintr-un sentiment de revoltă cu privire la lipsa de activitate a politicienilor și autorităților, Ștefan a luat problema în propriile mâini și a construit un metru de autostradă.

Citește și: Ștefan Mandachi a dezvăluit de ce și-a vândut toate afacerile: „Antreprenorul care a ajuns la un anumit nivel nu mai face asta!”

Cunoscutul om de afaceri a vândut recent compania și lanțul de restaurante Spartan pentru suma de 20,3 milioane de euro.Cumpărătorii sunt principalii acționari ai companiei Strong MND Corporation, pe care, de altfel, Ștefan Mandachi a fondat-o.

Omul de afaceri a declarat că își va dedica timpul unor proiecte educaționale, prin care își propune să finanțeze afaceri serioase în domeniul învățământului electronic, așa numitul e-learning.

„Am decis să mă dedic total acestor proiecte educaționale și am trecut pe plan secund toate celelalte afaceri din zona HoReCa și Real Estate. Voi finanța orice plan de afaceri serios în domeniul educației e-learning. Am fondat o nouă companie și suntem pe cale să achiziționăm încă trei aplicații în anul 2023”, a spus Ștefan Mandachi, care a anunțat deja o investiție de 1,3 milioane de euro într-o platformă de e-learning cu lecții personalizate, destinată în special elevilor și studenților.

Ștefan Mandachi are o avere impresionantă, așadar își permite să aibă în colecție orice mașină visează. Antreprenorul a recunoscut că este pasionat de cai putere din moment ce a postat în nenumărate rânduri poze cu mașinile lui.

Pe străzile din România circulă cu un SUV Mercedes, însă în Dubai luxul atinge alte cote, întrucât Mandachi scoate din garaj un Lamborghini de revistă.

Rețeaua „Spartan”, vândută de Mandachi, are peste 670 de angajați și a ajuns în anul 2022 la o cifră de afaceri de peste 30 de milioane euro, din care 2,12 milioane euro reprezintă suma direcționată către bugetul de stat sub formă de taxe. Procesul de transfer a fost inițiat încă din luna mai a anului 2022, odată cu începerea procedurilor oficiale de evaluare în vederea vânzării, raport în urma căruia s-a stabilit suma de 15,5 milioane euro pentru compania Strong MND Corporation și 4,53 milioane euro pentru marca Spartan. Tranzacția a fost finalizată la începutul anului 2023.

Citește și: Ștefan Mandachi lansează o nouă afacere. Studenții și elevii au parte de gratuitate din partea antreprenorului „#ȘîEu”: „E o idee inovatoare”