Ce pandemie COVID-19! Concert de colinde cu sute de participanţi în curtea Mănăstirii Putna

Sute de persoane s-au strâns în curtea Mănăstirii Putna pentru a asculta un concert de colinde. Mulţi dintre participanţi nu poartă mască şi nici nu respectă distanţarea socială.

27 dec. 2020, 16:20
Ce pandemie COVID-19! Concert de colinde cu sute de participanţi în curtea Mănăstirii Putna

Nu toţi românii se tem de COVID-19. O arată imaginile postate pe Facebook de un utilzator al reţelei de socializare. Femeia a transmis live imagini de la un concert de colinde organizat la Mănăstirea Putna.

Deşi autorităţile avertizează că acest virus este periculos şi cer populaţiei să evite aglomerările, să poarte mască şi să păstreze distanţa de 2 metri faţă de alte persoane, pentru participanţii la concertul de la Mănăstirea Putna acestea nu au contat. S-au adunat cu mic cu mare în curtea mînăstirii, mulţi fără mască, pentru a asculta un concert de colinde.

Citeşte şi: Trafic de coşmar pe DN1 – Valea Prahovei, dar şi spre Rânca. Drumul spre Cota 1400 a fost ÎNCHIS

 

Restricţii pentru perioada Sărbătorilor de iarnă în România

Evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 este în prezent pe o pantă vizibil descendentă, anunţă autorităţile. Cu toate acestea, în perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare în vigoare restricţii astfel încât numărul cazurilor să nu explodeze din nou.

În perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare în vigoare, printre altele, următoarele restricţii:

– Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie;

– Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);

– Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;

– Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.

„Facem apel la toți cetățenii să respecte aceste reguli pentru protejarea sănătății lor, a celor dragi lor, dar și pentru a-i sprijini pe medicii, mai ales în condițiile în care numărul persoanelor internate în secțiile de ATI este încă unul ridicat”, au transmis autorităţile.