Ce pățești dacă bei câteva pahare de bere în fiecare zi

Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății! Nu degeaba acest slogan este difuzat pe toate posturile, mai ales că studiile recente au arătat ce se întâmplă în corpul tău dacă alegi să consumi câteva pahare de bere în fiecare zi.

01 mart. 2023, 21:30
Ce pățești dacă bei câteva pahare de bere în fiecare zi

Efectele negative ale consumului de bere nu se limitează doar la riscul de hipertensiune și al dezvoltării unor boli de rinichi. Berea este una dintre cele mai îndrăgite băuturi de români, iar cei care aleg să o consume zilnic, ar trebui să știe ce efecte negative are consumul de alcool asupra organismului.

Citiți și: Câți bani au plătit patru români pentru patru halbe de bere, într-un restaurant din Insulele Canare

Deși prețul la bere a crescut în ultima perioadă, mulți o cumpără și o savurează în fiecare zi și nu se gândesc ce probleme de sănătate pot avea.

Dacă bei bere în exces, vei avea un somn agitat

Potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism, acest obicei poate reduce capacitatea creierului de a procesa informații. În timp ce consumi bere, ficatul se activează, iar acesta este motivul principal pentru care nu poți să adormi noaptea ori nu ai parte de un somn odihnitor, potrivit spynews.ro

„Alcoolul din bere poate afecta creierul, astfel încât reflexele sunt încetinite, iar echilibrul, memoria și somnul pot fi afectate”, a spus unul dintre cercetători.

De asemenea, consumul zilnic de bere încetinește procesul de slăbire, așa că dacă ții dietă, ai face bine să stai departe de alcool. Cu atât mai mult, acest obicei îți poate provoca probleme digestive pentru că irită colonul și intestinul subțire.

Tototdată, cei care consumă alcool în exces pot avea probleme cu stomacul (diaree, balonare și dureri abdominale) De asemenea, pot fi afectate în mod negativ bacteriile din intestin și te poți confrunta cu boala ficatului gras alcoolic. Mai mult decât atât, alcoolul te-ar putea deshidrata și poate crește chiar și riscul de boli cronice.

Citiți și: Scandal la Oktoberfest. Un filmuleț în care apare chelner în timp ce pune apă de la chiuvetă în bere face furori pe internet: ”Este doar un fragment”