Ce pensie avea Benone Sinulescu. Artistul primea şi indemnizație de merit: „Cu acești bani a trăit în ultimii ani!”

Soția lui Benone Sinulescu a dezvăluit pensia pe care regretatul artist o primea de la stat în ultimii ani de viață. Benone Sinulescu avea însă şi indemnizație de merit, mult mai mare decât pensia!

29 nov. 2021, 09:29
Ce pensie avea Benone Sinulescu. Artistul primea şi indemnizație de merit: „Cu acești bani a trăit în ultimii ani!”

Ce pensie avea Benone Sinulescu. Elena Sinulescu a dezvăluit public suma pe care regretatul cântăreț de muzică populară o lua de la stat în ultimii ani de viață. Benone Sinulescu locuia în ultima perioadă la țară, în comuna Bârzava, Arad.

Ce pensie avea Benone Sinulescu. Artistul primea şi indemnizație de merit

„Benone avea o pensie de 2.700 de lei, la care se adăuga o indemnizație de merit, mult mai mare ca pensie, în valoare de 6.000 de lei. Indemnizație de merit au avut mulți alți artiști din țară, nu doar el. Cu acești bani a trăit în ultimii ani!”, a declarat partenera de viață a cântărețului pentru Playtech.

Moartea lui Benone Sinulescu, sursă de venit pentru colecţionarii cântecelor sale. Cu cât se vând acum discurile pe vinil ale artistului

Benone Sinulescu a murit pe data de 18 noiembrie 2021, de pneumonie. De asemenea, acesta se confrunta cu mai multe probleme de sănătate. Artistul îşi făcuse testamentul încă din 2014, atunci când i-a lăsat toată averea soției sale. „Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor. În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”, spunea Benone Sinulescu.

Moartea lui Benone Sinulescu, regretată de autorităţile din Buzău, după ce l-au umilit