Moartea lui Benone Sinulescu, sursă de venit pentru colecţionarii cântecelor sale. Cu cât se vând acum discurile pe vinil ale artistului

Moartea lui Benone Sinulescu se dovedește o sursă de profit pentru românii care au apreciat muzica artistului şi i-au cumpărat discurile în urmă cu mai mulţi ani.

20 nov. 2021, 09:33
Moartea lui Benone Sinulescu, sursă de venit pentru colecţionarii cântecelor sale. Cu cât se vând acum discurile pe vinil ale artistului

În ultimele zile, site-urile de vânzări și intermedieri au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de anunțuri cu albumele lui Benone Sinulescu, cântăreţul de muzică populară decedat joi, la vârsta de 84 de ani.

Majoritatea anunțurilor se referă la albume pe vinil, cu muzica originală a lui Benone Sinulescu, imprimată în urmă cu mai bine de patru-cinci decenii.

Citeşte şi Soţia lui Benone Sinulescu îl acuză pe fostul impresar de furt: „Am dovezi, soţul meu l-a repudiat”

În funcție de starea vinilului, un astfel de album cu Benone Sinulescu poate ajunge să coste și 50-60 de lei, scrie WoWbiz.ro.

Artistul a înregistrat, de-a lungul carierei, 26 de albume pe vinil, casetă sau CD. Primul album a fost lansat în 1967 la Electrecord iar ultimul material discografic cu semnătura maestrului a apărut în 2011. În afară de acestea, Benone a mai apărut în multe compilații dar și pe albume single lansate pe disc de 7 inch.

Citeşte şi Prietenul de suflet a lui nea Beni, declaraţii cu ochii în lacrimi: „Am vorbit ultima dată când a murit Petrică Mîţu Stoian. Mi-a cântat la telefon”

Benone Sinulescu s-a născut în 1937 la Siriu, județul Buzău și s-a stins din viață joi, 18 noiembrie 2021, la Arad. De-a lungul carierei sale artistice el a fost decorat de mai multe ori de statul român, prima oară în 1967 de Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România, cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a.

 


loading...