Ce pensii încasează Regele Mihai, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu

Traian Băsescu s-a pensionat cu câteva zile înainte de încheierea mandatului prezidenţial. Mai precis, Băsescu este pensionar din data de 4 noiembrie 2014. Fostul preşedintele s-a retras din câmpul muncii în ziua când a împlinit 63 de ani, înainte de a părăsi Palatul Cotroceni. 

06 ian. 2015, 13:56
Ce pensii încasează Regele Mihai, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu

În declaraţia de avere depusă la încheierea mandatului de preşedinte, din data de 21 decembrie 2014, Traian Băsescu a trecut, la capitolul venituri, pensia primită pe lunile noiembrie şi decembrie, în valoare de 5.166 RON.

Cu cât a crescut AVEREA lui Traian Băsescu în cei zece ani cât a condus România

Potrivit România TV, venitul total de pensionar al lui Traian Băsescu se va ridica la 8.200 de lei, prin aplicarea cumulului de venituri – pensia în urma funcţiilor deţinute (2.500 lei) şi indemnizaţia de fost şef al statului, stabilită prin lege (5.700 lei).

Potrivit reglementărilor în vigoare, persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu.

Foştii şefi de stat ai României, care primesc pensie de la statul român pentru funcţia supremă deţinută, sunt: Regele Mihai, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.

TRAIAN BĂSESCU a ieşit la PENSIE, înainte de încheierea mandatului. Ce pensie primeşte

Regele Mihai si fostii sefi de stat Ion Iliescu si Emil Constantinescu primesc lunar o pensie netă de circa 6.000 de lei. În plus, Administraţia Prezidenţială le plăteşte acestora si cate un consilier si un secretar de cabinet.
 
Consilierul are gradul 4, iar secretarul de cabinet are aceeaşi gradaţie, primul primeşte un salariu de circa 2.800 de lei, al doilea primeşte o retribuţie lunară de aproximativ 1.200 lei.