Cu cât a crescut AVEREA lui Traian Băsescu în cei zece ani cât a condus România

Averea lui Traian Băsescu a crescut binişor în cei zece ani cât a condus România. Potrivit declaraţiei de avere din 2005, de la începutul primului mandat de preşedinte, aferentă anului 2004, Băsescu avea un singur apartament şi un singur teren, la capitolul proprietăţi imobiliare.

06 ian. 2015, 10:54

În privinţa maşinilor, fostul şef al statului avea în proprietate două autoturisme când şi-a început primul mandat prezidenţial. Mai precis, Băsescu conducea un Matiz şi un Peugeot 407.

Traian Băsescu nu stătea rău nici la bani în 2004, când conturile sale adăposteau suma de 96.950 de dolari.

Tot la acea vreme, fostul şef al statului era acţionar în trei firme: SC Prod Cros SRL (participaţie de 28%), SC Triton SA (participaţie de 20%), SC Vega Transport SRL (participaţie de 100%, dar este menţionată ca fiind firmă fără activitate).

Mai avea cupoane, provenite de la privatizarea în masă, dar de pe urma cărora nu încasase încă bani.

TRAIAN BĂSESCU a ieşit la PENSIE, înainte de încheierea mandatului. Ce pensie primeşte

Aşa arăta averea lui Traian Băsescu înainte de a se instala la Cotroceni. După zece ani, lista sa de proprietăţi s-a umflat binişor.

Astfel, potrivit declaraţiei de avere de la finalul ultimului mandat, Băsescu are acum două terenuri, ambele în Bucureşti, ambele intravilan, dar unul este terenul aferent garajului.

Şi fondul său locativ s-a înmulţit cu un apartament în Constanţa, de 46,9 metri pătraţi şi care a fost obţinut prin moştenire de la părinţi.

La secţiunea auto figurează tot două maşini, dar altele. Astfel, Băsescu a trecut de la Matiz şi Peugeot, la Dacia Duster şi Ford BMax.

Tiberiu Niţu, despre dosarul în care Traian Băsescu este acuzat de ŞANTAJ: S-a dispus urmărirea penală in rem

Băsescu stă bine şi la bijuterii, el deţinând obiecte preţioase, ceasuri, tablouri în valoare de 91.000 de euro. Acestea nu au fost incluse în declaraţia de avere din 2004 întrucât nu exista această secţiune în formatul din acel an.

Şi situaţia din bănci s-a schimbat puţin. Şi nu în bine! Astfel, suma în dolari deţinută în acest moment se ridică la 52.199, aproape jumătate faţă de anul 2004. Totuşi, mai are nişte lei, un card BCR cu 35.067 lei. Datorii nu are, iar la veniturile salariale obţinute în 2014, Băsescu a trecut suma de 69.957 de lei, salariul său ca preşedinte. Ceea ce înseamnă 5829,7 lei pe lună.

Traian Băsescu s-a pensionat la finalul mandatului, el ieşind cu o pensie de 5.166 lei pentru noiembrie şi decembrie 2014.