Ce poți să faci cu cozonacul rămas de la Crăciun! Cea mai simplă rețetă de tort de casă. Un adevărat deliciu pe care l-ai mânca în fiecare zi

Sărbătorile de Iarnă au luat sfârșit, iar majoritatea gospodinelor se plâng ca în fiecare an că le-a rămas foarte mult cozonac de la Crăciun și nu știu ce să facă cu el. Noi am găsit o soluție simplă și delicioasă la această problemă care va împiedica risipa alimentară.

03 ian. 2024, 15:53
Ce poți să faci cu cozonacul rămas de la Crăciun! Cea mai simplă rețetă de tort de casă. Un adevărat deliciu pe care l-ai mânca în fiecare zi
Ce poți să faci cu cozonacul rămas de la Crăciun!

Ce poți să faci cu cozonacul rămas de la Crăciun! Cea mai simplă rețetă de tort de casă. Dacă până acum aruncai cozonacul rămas de la Crăciun, ei bine în acest an îți propunem să transformi resturile rămase într-un savuros tort de casă de al cărui gust te vei îndrăgosti.

Citește și Rețetă de tort de clătite devenită virală pe internet. Desertul simplu care i-a cucerit pe toți

Ce poți să faci cu cozonacul rămas de la Crăciun! Cea mai simplă rețetă de tort de casă

Acest desert a fost inventat în urmă cu câțiva ani câțiva ani de niște gospodine care s-au chinuit să prepare deliciosul cozonac pentru sărbători și nu s-au îndurat să îl arunce.

Rețeta este extrem de simplă și delicioasă și ai nevoie de decât de 500 ml de apă, 500 ml frișcă lichidă, 3 linguri de zahăr.

Totodată mai ai nevoie de o sticlă de esenţă de rom, alta de vanilie și coaja de la o lămâie sau o portocală.

Pentru ganache-ul de ciocolată trebuie să ai  neapărat 250 grame ciocolată amăruie, 200 ml frişcă lichidă și 50 grame unt moale.

Atenție, rețeta poate fi adaptată și în funcție de preferințele pe care le ai poți să folosești tot felul de arome și esențe.

Mod de preparare: 

Pentru început ai grijă ca cozonacul să nu fie mucegăit, apoi feliază-l.

După, dă feliile de cozonac printr-un sirop, realizat în prealabil, ce conține esențele, coaja de citrice, zahăr sau miere.

Între timp pregătește ganache-ul. Întâi se pune frişca lichidă într-un vas şi se lasă pe aragaz, la foc potrivit. Atunci când s-a încins se pune ciocolata care a fost tăiată bucățele și se amestecă totul până se topește.

La final se încorporează untul și ulterior se pune crema obținută la frigider. Ea va fi folosită mai târziu pentru asamblarea tortului.

Pentru asamblarea tortului ai nevoie de o tavă cu pereții detașabili în care se pune un strat de cozonac, apoi se adaugă un strat de ganache de ciocolată.

Repetă procedura până când se termină cozonacul și crema sau până când obții dimensiunea dorită. Pune desertul peste noapte la frigider, iar a doua zi învelește-l cu frișcă.

Când e gata poți să îl ornezi cu ciocolată rasă sau fructe.

Citește și Ce mâncau soții Ceaușescu de sărbători. Cozonacul, desertul preferat al liderului comunist