Ce prețuri are chef Cătălin Scărlătescu la el în restaurant? Suma uriașă cu care se vinde o porție de cartofi prăjiți

Pentru o bună parte dintre noi mâncarea este o artă și nu numai un „adjuvant” pentru a trăi. Cei care vor să își delecteze papilele gustative în restaurantul lui Chef Cătălin Scărlătescu trebuie să fie pregătiți să scoată o sumă frumușică din buzunar.

08 mart. 2023, 14:56
Ce prețuri are chef Cătălin Scărlătescu la el în restaurant? Suma uriașă cu care se vinde o porție de cartofi prăjiți

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți chefi bucătari din România. Acesta s-a născut și a crescut la Constanța, având încă de mic o aplecare către universul culinar. Acesta are în prezent 50 de ani, însă a intrat în lumea afacerilor încă din anul 2004. La momentul respectiv, Scărlătescu se asocia cu un bucătar italian, iar ulterior și-a continuat drumul de antreprenor, deschizând alte 3 restaurante în Capitală. Viața acestuia nu a fost întodeauna extraordinară, însă a muncit oricât de mult a fost nevoie pentru a ajunge să se bucure de roadele pe care le culege în prezent.

Citește și: Leguma minune pe care trebuie să o consume cei care suferă de diabet. Scade glicemia și previne mai multe tipuri de cancer

Acesta a devenit extrem de cunoscut pentru publicul larg datorită televiziunii. Cătălin Scărlătescu jurizează, alături de Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, preparate culinare în cadrul emisiunii „Chefi la Cuțite”. În ultima perioadă, acesta a făcut spectacol, alături de iubita sa, la competiția „America Express” 2023.

Restaurantul său, XChef by Catalin Scarlatescu, face parte din elita localurilor din Capitală, iar prețurile demonstrează acest lucru, deoarece nu sunt pentru orice buzunar.  Scorurile sunt printre cele mai piperate din București, însă și preparate sunt pe măsură. Totuși, o porție de french fries de 150 de grame te va costa nu mai puțin de 46 de lei.

Pe de altă parte, dacă vrei să te delectezi cu o scoică Fine de Claire No.3, va fi nevoie să scoți din buzunar 12 lei/bucată. Dacă își dorești să îți răsfeți papilele gustative cu un Peruvian Ceviches va trebui să te pregătești să plătești 74 de lei, în timp ce un Carpaccio cu vită, pâine indiană, roșii cherry, miere și dressing ulei de măsline te va costa 61 de lei.

Dacă vrei să mănânci o porție de Tacos la Chef Scărlătescu vei plăti 69 de lei, iar un hummus 230 de grame, 63 de lei.

Cât costă cele mai gustoase preparate la Chef Scărlătescu

Tortelonni poate fi savurat cu 67 de lei, iar o porție de paste Carbonara costă nu mai puțin de 67 de lei. Până și o salată (Mykonian) ajunge să coste 58 de lei.  Un preparat costisitor este peștele fript cu ulei de susan, ghimbir, sos de soia, care costă (140g) 127 de lei. Pentru caracatiță, clientul va adăuga pe nota de plată 94 de lei (170g), iar creveții SAGANAKI costă 118 lei. Preparate mai piperate sunt și Turnedo Rossini (foie gras, file de vită, crutoane, trufe, jus de veau) la 184 de lei, Black Angus la 192 de lei și Mangalița la 116 lei.

O garnitură de legume 150 g costă 46 lei, iar una de cartofi pai 46 lei. Chiar și cartofii copți ajung la un preț de 46 de lei. În privința deserturilor, Panna cotta costă 42 de lei, iar tarta xchef tot atât.

SUSHI
Ebi mamenori (crevete tempura,orez,foaie soia,tartar de somon si ton) 160g 8 piese
50 lei

Crab sphere roll (picioare de king crab,omleta japoneza,crema phila,sfere de black tiger tempura,piure avocado,sos tom-yum) 170g 8 piese
50 lei

Uzuki roll (mango,somon,seabass,invelita cu ton albastru,sos japonez,tartar de seabass,icre tobiko,ceapa salbatica,sos alb japonez) 180g 8 piese
52 lei

Rainbow roll (avocado tempura,acoperita cu 4 feluri de peste,sos alb,sos anago,piure mango,icre peste zburator,fire de ardei dulce uscat) 180g 8 piese
55 lei

Salmon tempura ( somon,ceapa verde,sos alb japonez,sos dulce japonez) 150g 6 piese
38 lei

Tuna tempura (ton albastru,ceapa verde,sos alb japonez,sos dulce japonez) 150g 6 piese
40 lei

Sushi Desert
Banana maki (orez,foaie de soia,crema de ciocolata home made,banana,mix de alune) 170g 8 piese
65 lei

Citește și: De necrezut! Cât a ajuns să coste un sendviș pe Aeroportul Otopeni. Prețuri de restaurant pentru o gustare