Ce promisiune i-a făcut Dan Negru lui Benone Sinulescu. Abia acum s-a aflat: „M-a rugat în 2017”

Ce promisiune i-a făcut Dan Negru lui Benone Sinulescu. Pe cei doi i-a legat o prietenie strânsă, au rezonat din foarte multe puncte de vedere. Pe 24 mai s-au împlinit 86 de ani de la nașterea artistului, iar cu această ocazie, a avut loc și festivalul ce poartă numele.

28 mai 2023, 11:49
Ce promisiune i-a făcut Dan Negru lui Benone Sinulescu. Abia acum s-a aflat: „M-a rugat în 2017”
Ce promisiune i-a făcut Dan Negru lui Benone Sinulescu

Ce promisiune i-a făcut Dan Negru lui Benone Sinulescu. Jurnalistul a mărturisit că artistul l-a rugat, în urmă cu cinci ani, să prezinte festivalul ce-i poară numele și care a fost inaugurat în 2017.

Citeşte şi: Ce educație financiară le-a oferit Dan Negru copiilor săi. Fiica lui muncește de la 13 ani: „Un om sărac poate să devină bogat”

Ce promisiune i-a făcut Dan Negru lui Benone Sinulescu

La aproape doi ani de la trecerea în neființă a lui Benone Sinulescu, Dan Negru și-a amintit cu emoție de prietenia, de 30 de ani, care i-a legat. Jurnalistul a povestit că artistul l-a convins să prezinte primul festival de muzică folclorică „Benone Sinulescu”, în 2017 şi i-a respectat şi promisiunea făcută, astfel l-a prezentat şi anul acesta-

Nea Beni m-a rugat, în 2017, să prezint primul festival care-i poartă numele. Eram împreună, în Roma, cu familiile noastre, când mi-a spus că vrea să prezint festivalul. Au trecut anii, Nea Beni s-a stins și festivalul încă există, ducând mai departe numele lui Benone Sinulescu.

Beni stătea în Bârzava, o localitate de lângă Arad, la câțiva pași de socrii mei. În serile de vară, stăteam împreună, cu familiile nostre, la povești. Copiii mei și azi țin minte roșiile extraordinare din grădina lui Beni. El avea o pasiune pentru grădinărit și știa să îngrijească excelent legumele”, a povestit Dan Negru, pentru Impact.ro.