Ce reguli i-au impus medicii lui Traian Băsescu la externarea din spital

Medicii i-au spus lui Traian Băsescu sa renunte la obiceiul care îi place cel mai mult daca vrea sa mai traiasca: fumatul. Inițial, medicii au vrut să îl externeze la mijlocul săptămânii, însă au cerut ca aparatul de oxigen sa fie cumpărat înainte de externare.

03 feb. 2024, 22:54
Ce reguli i-au impus medicii lui Traian Băsescu la externarea din spital

Medicii i-au interzis lui Traian Basescu fix ceea ce ii place fostul presedinte. Nu mai are voie sa consume alcool si nici sa fumeze in contextul in care plămânii sunt foarte afectati si inima nu se poate oxigena asa cum trebuie.

Traian Băsescu, în vârstă de 72 de ani, are o afecțiune pulmonară cronică mai veche. A ajuns la Spitalul Militar cu dificultăți de vorbire și cu o stare de oboseală, a fost diagnosticat cu gripă de tip A și a făcut o răceală puternică la plămâni. Medicii consideră că masca de oxigen este acum vitală pentru demnitar și l-au obligat să aibă una acasă.

Citește și: Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Ce i-au recomandat medicii la externare 

Traian Băsescu ar fi trebuit să fie externat miercuri din spital insa medicii au vrut sa il mai tina pentru investigatii suplimentare, dar si pentru a se asigura ca acesta are aparatul de oxigen acasa.

Citește și: Traian Băsescu, internat. Fostul președinte are nevoie de mască de oxigen: ”Ne-a luat și pe noi prin surprindere această evoluție”

Traian Băsescu a mai avut probleme medicale de-a lungul anilor. În martie 2022 a suferit mai multe complicații și a fost tratat la un spital din Bruxelles, iar in 2006 a fost operat de hernie de disc. Fostul președinte suferă de ani buni de o afecțiune pulmonară cronică.