Ce să faci cu pâinea care s-a uscat! Mihaela Bilic, sfatul anului pentru super economie și o gustare de milioane

Nu mai este cazul să risipești pâinea întărită! Mihaela Bilic a propus o idee delicioasă pentru a o reutiliza. În loc să o arunci, poți să o transformi într-o gustare minunată.

17 apr. 2024, 22:11
Ce să faci cu pâinea care s-a uscat! Mihaela Bilic, sfatul anului pentru super economie și o gustare de milioane
Ce să faci cu pâinea care s-a uscat! Mihaela Bilic, sfatul anului pentru super economie și o gustare de milioane

Cei mai mulți dintre noi au obișnuința de a arunca pâinea în momentul în care devine tare, considerând-o nepotrivită pentru consum. Cu toate acestea, există o soluție inteligentă pentru a evita risipa alimentară. Mihaela Bilic propune o rețetă simplă pentru a transforma pâinea veche într-o gustare delicioasă.

Citește și: Mihaela Bilic își construiește cabană în inima pădurii, pe Valea Prahovei: „Până la Paște mă mut!” Cum arată locuința din văzduh

Pentru a prepara acest snack, trebuie doar să tai pâinea întărită în felii și să faci un sandwich cu brânza ta preferată. Apoi, poți să îl rumenești ușor într-un toaster până când devine crocant și aurit la exterior. Astfel, vei obține o gustare rapidă și delicioasă.

„E păcat să arunci mâncare și, mai ales, e păcat să arunci pâine. Am o bucată de pâine, care e tare. Ce putem face cu ea? Niște sandwichuri calde și nu cu orice, ci cu brânză. Combinația de pâine cu brânză este antidepresivă și astfel neutralizăm și vremea de afară. Mă apuc de treabă, le montez și vi le arăt când sunt gata de pus în toaster.

Am făcut unele cu brânză învechită, uscată, iar unele cu brânză de burduf. Pâinea e tare și așez sandwichurile la căldură, în toaster. Sunt resturi de brânză, pâine uscată, iar acest deliciu dă o stare de bine și este antidepresiv”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Apoi, pentru un plus de gust, poți adăuga o linguriță de dulceață de cireșe amare sau de dulceață de ardei iute, în funcție de preferințe.

„Surpriza abia acum vine. Fiecare sandwich poate să fie o gustare dulce sau sărată, în funcție de preferințele voastre. Peste deliciul acesta punem fie dulceață de ardei iute sau, dacă avem poftă de dulce, punem niște dulceață de cireșe amare.

Meniul meu din seara asta este sandwich cu brânză de burduf și dulceață de ardei iute și sandwich cu brânză uscată și dulceață de cireșe amare”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Citește și: Mihaela Bilic a dezvăluit meniul pentru alcalinizare. Ce alimente trebuie să mâncăm pentru o stare bună de sănătate