Ce să mănânci ca să combaţi pofta de mâncare

Este cunoscut faptul că poftele alimentare stau la bază îngrășării, iar obezitatea a devenit astăzi una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă oamenii din întreaga lume. Principalele cauze ale acestei tulburări pot fi deficiențele nutritive, lipsa fibrelor din dietă, oboseala sau stresul emoțional.

RomaniaTV.net
06 nov. 2017, 09:39
Ce să mănânci ca să combaţi pofta de mâncare

Pentru persoanele care au frecvent pofte alimentare, există suplimentele naturale care pot combate problema. Mai există și pastilele de slăbit, dar ele pot reacționa negativ în organism. De aceea, recomandat este să se apeleze la opțiuni sigure pentru suprimarea poftei de mâncare. Poate nu știai, dar există câteva alimente care te ajută să ții sub control foamea.

Migdalele

Migdalele sunt sursă importantă de antioxidanți, vitamina E și magneziu. Toate aceste substanțe nutritive induc senzația de sațietate și te ajută să ții sub control greutatea. Mănâncă zilnic câte 100 de grame de migdale, ca gustare între mese.

Cafeaua

O ceașcă de cafea pe zi stimulează metabolismul și suprimă apetitul. Antioxidanții prezenți în cafea oferă sațietate. Dacă nu știai, cafeaua este băutura care chiar combate pofta de mâncare!

Ghimbirul

Ghimbirul are proprietăți digestive și acționează ca un stimulant energic pentru organism. În plus, nu vei mai simți că îți este foame la fel de des după ce vei începe să-l incluzi în dietă.

Citeşte şi Condimentul care te protejează de cancer şi atacuri de cord

Avocado

Bogat în fibre și grăsimi mononesaturate, avocado are capacitatea de a suprima pofta de mâncare. Grăsimile prezente în fruct transmit un semnal creierului spunându-i că stomacul este „plin”.

Ardeiul iute

O jumătate de ardei iute poate stimula metabolismul, care va arde mai multe grăsimi, plus că are doar 10 calorii. Dacă îți place, include ardeiul iute în alimentația ta.

Mărul

Datorită fibrelor solubile și pectinei, mărul stabilizează nivelul de glucoză din sânge și stimulează energia, ținând astfel sub control pofta de mâncare.

Citeşte şi Incredibil! De ce nu mai trebuie să bei cafea dimineaţa! Nu ţi-a zis nimeni aşa ceva!

Ouăle

Două ouă mâncate la micul-dejun îi dau organismului fibre și proteine, substanțe nutritive care oferă sațietate pentru câteva ore.

Apa

Studiile recente arată că oamenii care beau două pahare cu apă înainte de a mânca consumă cu 75-90 de calorii mai puține la masă, comparativ cu cei care nu beau apă.

Pofta de mâncare este reglată de un hormon