Ce să mănânci înainte să faci plajă. Acest nutrient te protejează de arsurile solare

Este vară şi trebuie să fim atenţi la ce mâncăm, mai ales atunci când se instalează canicula. Specialiştii ne sfătuiesc să avem o alimentaţie cât mai diversificată.  

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 06:41

Există şi un nutrient vedetă pe care trebuie să-l includem în fiecare zi în meniul nostru. Nutriţionistul Lygia Alexandrescu recomandă legumele și fructele de culoare roșie. Acestea ne protejează de arsurile solare!

Vorbim despre alimente care conțin licopen. Tot ce are culoare roșie, portocalie sau galbenă (fructe și legume – n.red.) conține acest antioxidant numit licopen”, spune Lygia Alexandrescu.

Citeşte şi De ce este bine să mănânci pepenele la temperatura camerei şi nu din frigider

Licopenul, alături de luteină, protejează ochii

Dacă vorbim despre piele, vorbim de un consum de cinci-șase roșii stoarse, adică un suc de roșii pe zi, ceea ce ar însemna mai mult de 15 mg de luteină pe zi și licopen de asemenea este și el prezent acolo. E foarte important de știut că acest licopen este un antioxidant liposolubil, așadar roșia trebuie mâncată cu un pic de ulei de măsline, ideal presat la rece.

Un adevărat medicament pentru organismul uman, ne hidratează și ne hrănește în același timp. Ne menține pofta de dulce și ne ține în formă, ne dă foarte multă energie pe toată perioada unei zile de vară. Pe lângă roșie și pepene, avem ardeiul roșu, ridichea, ardeiul portocaliu și galben

Este important să consumăm o salată de legume care conțin licopen. Între mese să mâncăm cireșe sau fructe de pădure”, a mai spus Lygia Alexandrescu, luni, la Antena 3.

Citeşte şi Topeşte grăsimea abdominală cu pepene galben