Ce să mănânci şi la ce ore ca să fii sănătos. Cele mai bune momente pentru micul dejun, prânz şi cină

Ce sa mananci si la ce ore ca sa fii sanatos. Robin Berzin medic generalist la o clinica din New York si fondator al Parsley Health stie ce rol important are dieta in starea generala de sanatate. Tocmai de aceea si-a stabilit o rutina alimentara pe care o respecta indiferent daca se afla acasa sau intr-o calatorie legata de job-ul sau.

03 ian. 2018, 20:20
Ce să mănânci şi la ce ore ca să fii sănătos. Cele mai bune momente pentru micul dejun, prânz şi cină

Iata, asadar, ce sa mananci si la ce ore pentru a avea o stare de sanatate infloritoare.

8 a.m.: Cafea

„In fiecare dimineata savurez un expreso sau un macchiato cu lapte de migdale. Multi oameni cred ca aceasta bautura nu le face bine, totul depinde de fiecare persoana in parte. Este unul dintre ritualurile mele favorite care ma ajuta sa incep ziua foarte bine si nu experimentez nicio stare negativa ori anxietate asa cum marturisesc altii. In fiecare miercuri exista o intalnire cu toata echipa si comandam cafea si ceai pentru toata lumea”, spune Berzin.

9:30 a.m.: Micul dejun

„La fiecare mic dejun am proteina, in general un shake proteic. Amestecul il prepar la birou, unde am mereu lapte de migdale, afine oraganice congelate si pudra proteica (care contine fitonutrienti, acizi grasi si minerale, inclusiv vitamina B12). De asemenea, imi place sa adaug putin avocado ori o mana de nuci in smoothies pentru un plus de omega 3″, a subliniat Berzin.

1:30 p.m.: Pranzul

„Am o dieta Paleo pe baza de legume si intotdeauna am in vedere ca pe farfuria mea sa se gaseasca legume, proteine si grasimi sanatoase. Acest lucru este cu atat la masa de pranz cu cat creierul tau are nevoie de un surplus de energie pentru ce ai de facut la munca pentru restul zilei. Asadar, in farfuria mea ajung legume la gratar, somon si avocado. Pentru dresing folosesc intotdeauna zeama de lamaie si ulei de masline”, a punctat Berzin.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.