Ce să NU mai faci atunci când prepari ceaiul. Greșeala care îi anulează toate proprietățile

În funcție de ceaiul ales, această băutură are anumite beneficii. Pentru a ne putea bucura de ele din plin, trebuie să avem grijă cum îl preparăm pentru a nu-i anula proprietățile.

28 ian. 2024, 18:07
Ce să NU mai faci atunci când prepari ceaiul. Greșeala care îi anulează toate proprietățile
Ce să NU mai faci atunci când prepari ceaiul. Greșeala care îi anulează toate proprietățile

Doctorul Mihail Pautov a dezvăluit modul corect de preparare al ceaiului pentru a nu pierde beneficiile acestei băuturi vechi de secole, folosite deseori în tratarea diverselor afecțiuni, de la banalele răceli până la boli mai grave.

Citește și: Ingredientul banal care elimină grăsimea de pe abdomen. O singură lingură adăugată în cana cu ceai poate face minuni

Ce să nu mai faci atunci când prepari ceaiul

Infuziile din plante sunt folosite nu doar în tratarea unor probleme de sănătate, ci și în prevenirea lor. Studiile au demonstrat că un consum regulat de ceai ține departe diverse tipuri de cancer, diabetul și afecțiunile cardiace.

Dr. Mihail Pautov a dezvăluit, însă, care sunt pașii corecți pentru a prepara ceaiul corect, în așa fel încât să ne bucurăm de beneficiile lui. Unul dintre lucrurile pe care multe persoane nu le știu este faptul că ceaiul nu trebuie făcut în apă fiartă. Acest lucru poate duce la anularea tuturor beneficiilor pe care această băutură ar trebuie să le aducă organismului.

Ceaiul niciodată nu trebuie făcut în apă fiartă, nu la 100 de grade, pentru că așa o să omorâm foarte multe elemente bune din acel ceai. Inclusiv mierea nu se pune în apa fierbinte, la 100 de grade celsius, dar nici lămâia, spre exemplu. Este bine ca temperatura să scadă la cel puțin 80 de grade celsius, atunci punem pliculețele de ceai, după care scade la 60 de grade celsius, când e bun de băut, iar atunci punem mierea, fructe, lămâie și orice altceva ne dorim, ca să rămână sănătoasă băutura”, spune Dr. Mihail pe rețelele de socializare.

Dacă ne confruntăm cu simptomele dureroase ale osteoporozei sau vrem să avem grijă de buna funcționare a creierului nostru, atunci putem apela la ajutorul colagenului. Această substanță este compusă, în mare parte, din aminoacizi, glicină, prolină și hidroxiprolină. Acesta se găsește în țesuturi, piele, tendoane, oase, cartilaje. Celulele țesutului conjunctiv, numite fibroblaste, sunt cele care produc și mențin colagenul.

Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, producția de colagen încetinește, iar funcția fibroblastelor este afectată. După vârsta de 30 de ani, producția de colagen intră pe o scară descendentă. Această băutură benefică pentru sănătatea organismului nostru se poate prepara foarte ușor acasă din câteva ingrediente simple, la îndemâna oricui.

Tot ce trebuie să facem este să punem 5 grame de gelatină în apă rece, seara, pentru a fi băută a doua zi. Pentru un gust mai bun, se poate pune gelatina în iaurt sau ceai de fructe. Timp de o lună ar trebui consumată această băutură în fiecare dimineață, iar apoi se recomandă o pauză de jumătate de an.

Și femeile și bărbații au nevoie de colagen! Întăreşte tot ce înseamnă ligamente, ne ajută pentru creier, la îmbunătățirea gândirii, dar și în cazul osteoporozei. Gelatina care este în comerț nu este decât gelatină curată! Gelatina nu se poate înlocui, nu se poate prepara din altceva, este făcută din oase. 5 grame de gelatină se înmoaie cu apă rece de cu seară. Putem amesteca şi cu iaurt. Pentru un gust mai bun, putem adăuga suc sau ceai de fructe. Acest amestec se bea în fiecare dimineață”, explică bioenergoterapeuta Lidia Fecioru.

Citește și: Planta minune care scade colesterolul. Ceaiul preparat are proprietăți vindecătoare și încălzește organismul