Ce salariu are un bucătar român în Belgia. Doar IT-iștii și bancherii din țară se bucură de atâția bani

Salariu consistent pentru bucătarii români din Belgia. Un angajat din domeniul gastronomic ce lucrează în această țară europeană se bucură de un venit lunar echivalent cu cel al unui bancher sau al unui IT-ist din România.

02 oct. 2023, 14:17
Ce salariu are un bucătar român în Belgia. Doar IT-iștii și bancherii din țară se bucură de atâția bani
Ce salariu are un bucătar român în Belgia. Doar IT-iștii și bancherii din țară se bucură de atâția bani

Salariu demn de luat în seamă pentru un bucătar român ce lucrează în Belgia. Țara europeană ce și-a deschis brațele larg pentru muncitorii români oferă un venit substanțial. Echivalent cu veniturile din România, doar un bancher sau un specialist IT se mai bucură de așa bani.

Citește și: O româncă a fost uimită de prețurile din țară, după ce s-a întors din Belgia: „Totul e mai scump”

În Belgia, românii muncesc cu drag și spor, mai ales datorită salariilor substanțiale. O agenție angajează bucătar (chef de partie) pentru un client din Belgia, zona Bastogne. Nu mai puțin de 2.500 de euro lunar oferă angajatorul pentru acest post.

Candidatul ideal trebuie obligatoriu să aibă experiență în domeniu, permis de conducere categoria B (reprezintă un avantaj) și să cunoască obligatoriul limba franceză sau engleză nivel conversațional. Este foarte important să poată lucra în echipă, dar și să fie autonom, să fie capabil să se descurce singur, să fie serios și responsabil. Se lucrează în restaurant a la carte cu meniu internațional.

Nu se aplică taxe sau comisioane, cazarea și transportul fiind asigurate de către angajator. Contractul pe perioadă nederminată în România, cu detașare 6 luni în Franța și cu posibilitate de prelungire a acestei detașări până la 18 luni. Anunțul vine și cu oferta salarială și program. Pentru 39 de ore pe săptămână de muncă se oferă un salariu de 2.500 de euro.

Salariile pe un vas de croazieră în 2023 sunt cu adevărat tentante, mai ales pentru tinerii care sunt dispuși să lucreze ca bucătar sau ajutor de bucătar. Vasele de croazieră caută oameni cu experiență relevantă pentru domeniul oferit, precum și cunoașterea limbii engleze la un nivel mediu. De asemenea, seriozitatea și flexibilitatea sunt mari avantaje pentru cei care doresc să aplice pentru un acest job.

Totuși, chiar dacă pretențiile sunt mari, și salariile pot fi considerate decente. Astfel, un bucătar șef poate câștiga circa 3.000 de euro pe lună, un soush chef aproximativ 1.700 de euro, în timp ce un ajutor de bucătar pleacă acasă cu 1.450 de euro pe lună.

Un anunț publicat recent pe jooble.org arată că salariile oferite pentru bucătari/ajutor de bucătari pe nave de croaziera fluviale din Europa sunt între 1.450 și 3.000 de euro pe lună.

Citește și: Un bărbat din Belgia și-a angajat o sosie pentru a da examenul auto în locul lui, după ce a picat de 12 ori


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei