Ce salariu are un șofer livrator la Amazon, în Germania. Un angajat român a dezvăluit ce profit are la final de lună

Un român stabilit în Germania a dezvăluit cât câștigă un șofer livrator la Amazon în această țară, după plata taxelor și impozitelor.

22 oct. 2023, 20:32
Ce salariu are un șofer livrator la Amazon, în Germania. Un angajat român a dezvăluit ce profit are la final de lună
Cât câștigă un șofer livrator la Amazon, în Germania

Un român din Germania a publicat pe internet un clip în care descrie mașina pe care o conduce și cât câștiga ca șofer livrator la Amazon.

Foarte mulți români lucrează în afară ca șoferi. Unii conduc tiruri, alții sunt taximetriști, dar majoritatea au ales să se angajeze ca livratori pentru diverse companii.

Unul dintre aceștia a publicat pe canalul său de YouTube un clip în care prezintă duba pe care o conduce.

Rivian, de la Amazon, este una dintre cele mai dotate dube de livrări din lume, la momentul actual. Este 100% electrică și are o autonomie de peste 200 de kilometri, aproape totul fiind digitalizat.

Citește și: Anunțul momentului în România! Salariile șoferilor mai mari decât cele ale profesorilor devin istorie

„E foarte tare, foarte mișto, am mers toată ziua cu ea și mai am un range de 170 de kilometri. Este produsă direct de Amazon, powered by Rivian. Are un ecran touch screen pe care poți vedea camerele, care sunt 360 de grade, în jurul mașinii. Ai toate setările aici. Și mai este un display de bord, fără touch, pe care e afișat kilometrajul și diverse alte informații despre mașină”, descrie vehiculul, românul care lucrează pentru Amazon în Germania, potrivit promotor.ro.

Ce dotări are duba de livrări Rivian de la Amazon:

  • Camere video care oferă vizibilitate 360 de grade. Acestea sunt montate pe lateralele mașinii, pe oglinzile retrovizoare, pe zona parbrizului și în zona din spatele vehiculului;
  • Funcții de siguranță, precum frânare automată de urgență, control adaptiv al vitezei de croazieră și avertismente de coliziune;
  • Încuierea/deblocarea automată a ușilor, când șoferul se apropie sau părăsește vehiculul. Ușă intermediară electrică, ce culisează automat la apăsarea unui buton;
  • Scaune cu răcire și încălzire;
  • Volan încălzit;
  • O ușă ranforsată pe partea șoferului, pentru o protecție suplimentară;
  • Sistem de climatizare în zona de depozitare a mărfurilor.

„Este foarte amuzantă, lumea râde pe stradă când o vede, îi face poze. Mie îmi place foarte mult, este un upgrade foarte mare față de mașinile pe care le aveam înainte. Când cobor din ea, de exemplu, trage frâna de mână automat”

, mai spune românul.

Citește și: Dilema unui adolescent care a terminat liceul și s-a angajat ca șofer: ”Prietenii îmi spun că o să fac foamea”

Internauții au fost curioși să afle și cât câștigă un șofer livrator la Amazon, în Germania.

„Șoferi se caută mereu, dar nu oferă cazare, de exemplu. Știu firme care oferă și cazare șoferilor. Părerea mea, eu nu aș mai merge la Amazon fără 14.50 euro pe oră. Programul este de la 9 sau 10 până la 17 sau 18. Iar eu, fiind plătit la oră, vreau să stau mai mult. E bine să faci cam 8-9 ore pe zi, ca să ajungi la un 200 de ore pe lună”, a spus românul.

După ce sunt plătite toate taxele și impozitele, la final, șoferul mai rămâne în mână cu 2.100 – 2.300 de euro. Românul spune că nu e foarte mult, având în vedere costul vieții în Germania.