Ce sancţiuni riscă Petrolul şi jucătorii Stelei după incidentele de la meciul de duminică VIDEO

Clubul Petrolul Ploieşti riscă patru etape de suspendare după incidentele de la meciulcu Steaua, iar steliştii Răzvan Stanca şi Novak Martinovici câte şase etape, conform regulamentului, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul LPF.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 06:59
Ce sancţiuni riscă Petrolul şi jucătorii Stelei după incidentele de la meciul de duminică VIDEO

Martinovici şi Stanca riscă maxim şase etape de suspendare pentru lovire, pentru că ei nu s-au apărat, deşi ar putea fi încadraţi la autoapărare, însă ei fug spre fan şi îl lovesc. „În mod normal ar primi pe la trei etape. Petrolul riscă maxim patru etape de suspenadre şi pierderea prin forfait, conform articolului 83, punctul 1, liniatul C privind neasigurarea protecţiei pentru jucători şi oficiali. Amenda este de minin 100.000 de lei şi poate ajunge până la un milion”, au menţionat sursele citate.

Pentru aruncarea petardei şi lovitură, se dau câte patru etape de suspendare, „dar se ia sancţiunea cea mai grea, câte patru etape, la care se poate adăuga un spor de jumătate, adică două etape, dar fără a depăşi acel număr de două etape”, conform surselor LPF.

Potrivit directorului sportiv al Stelei, Narcis Răducan, George Galamaz urmează să fie operat: „Galamaz este la spital. Are probleme cu auzul şi va fi operat. Tătăruşanu are arsuri pe spate şi pe gât de la acea petardă aruncată în teren”.

Potrivit prosport.ro, suporterul care a intrat pe teren şi l-a lovit pe galamaz se numeşte Enache Ştefan Dragoş şi a fost reţinut de poliţie.

Fundaşul echipei Steaua, George Galamaz, a fost diagnosticat cu o fractură de os zigomatic după un prim consult, în urma pumnului primit de la un suporter ploieştean intrat pe teren la meciul cu Petrolul. După ce l-a lovit pe Galamaz, suporterul l-a şi scuipat pe fundaşul stelist.

Meciul Petrolul Ploieşti – Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I, a fost suspendat, duminică seară, după mai multe incidente ce au avut loc în prima repriză, declanşate în urma intrării pe teren a unui suporter al echipei gazdă.