La 19 ani arăta ca un copil de cinci ani, dar acum îţi dau lacrimile dacă o vezi. VIDEO TULBURĂTOR

Fata din Suceava care la 19 ani ajungea la spital cântărind doar 16 kilograme, cât un copil de cinci ani, s-a schimbat radical. Tânăra care până acum trei ani mâncase doar lapte şi zahăr şi-a dublat greutatea şi chiar a mai crescut, iar acum poate să meargă şi ştie să scrie şi să citească.

RomaniaTV.net
16 oct. 2015, 10:25
La 19 ani arăta ca un copil de cinci ani, dar acum îţi dau lacrimile dacă o vezi. VIDEO TULBURĂTOR

În urmă cu trei ani, Adina ajungea la spital mai mult moartă decât vie, dar acum a renăscut. Acum are 21 de ani, iar ultimii doi i-a petrecut într-un centru de plasament, unde este bine îngrijită.

„Capacitatea de asimilare a Adinei a surprins pe toată lumea. În prezent este capabilă să citească la nivelul unui copil de clasa a doua, să facă calcule matematice simple, şi-a îmbogăţit cunoştinţele despre mediu. Ştie zilele săptămânii şi lunile anului”, a povestit Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt la Protecţia Copilului Suceava.

Acasă, la Moldoviţa, Adina a fost crescută de o mamă cu probleme psihice, care a hrănit-o doar cu lapte şi zahăr până la 19 ani. Sora ei geamănă, care s-a dezvoltat normal, este cea care a dus-o la spital. Se exprima foarte greu, nu ştia să meargă sau mănânce.

În ultimii doi ani a evoluat mult. Acum ea cântăreşte 34 de kilograme, dublu decât avea în urmă cu doi ani, şi chiar a crescut în înălţime cu 20 de centimetri.

 

Deşi în cazul ei poliţiştii au deschis un dosar penal, ancheta este încă în curs. Sunt cercetaţi tutorele fetei, asistentul social din localitate, primarul, dar şi medicul de familie, care nu au făcut nimic pentru Adina, deşi erau în măsură să o ajute.

Însoţitorul Adinei în acte a fost un unchi ce încasa lunar 600 de lei, bani din care nu a făcut nimic pentru fată.