Ce se întâmplă cu micii de la 1 septembrie. Anunţul care îi afectează români

Începând cu 1 septembrie, cunoscuţii mici de la Obor se scumpesc. Anunţul a fost făcut chiar de proprietarii celebrei terase din Bucureşti.

01 sept. 2021, 11:00
Ce se întâmplă cu micii de la 1 septembrie. Anunţul care îi afectează români
Ce se întâmplă cu micii de la 1 septembrie. Anunţul care îi afectează români

Ce se întâmplă cu micii de la 1 septembrie. Din cauza valului de scumpiri, proprietarii celebrei terase de la Obor au decis să mărească preţul micilor.

Ce se întâmplă cu micii de la 1 septembrie

Inflaţia din România a determinat creşterea preţului micilor de la Obor. Astfel, de la 1 septembrie, un mic va costa 4 lei, cu un leu mai mult decât înainte.

”Din cauza scumpirilor din ultima vreme ne vedem obligați ca de la 1 septembrie să ridicăm prețul micului la 4 ron. Mulțumim de înțelegere, să auzim de bine”, este mesajul afișat pe geamul terasei din Piața Obor.

Reamintim că în luna iunie, românii care au ales să se vaccineze împotriva coronavirusului în centrul de vaccinare deschis în piaţa Obor au primit o porţie de mici gratis.

Potrivit primarului Sectorului 2 a anunţat că micii oferiţi au fost contribuţia integrală şi voluntară a Terasei Obor. Radu Mihaiu a precizat că în Piaţa Obor vin oameni din toate sectoarele şi din jurul Capitalei şi a subliniat că doar prin vaccinare se poate reveni la viaţa de dinainte de pandemia de COVID-19.

Citeşte şi Nicuşor Dan, despre valul de scumpiri: „În familia mea, se ocupă soţia”

Ministrul Finanţelor, afectat de creşterea preţurilor. „Şi eu resimt aceste scumpiri, dar sunt convins că va exista o revenire”

Dan Vîlceanu, noul ministru de Finanţe, a declarat că şi el resimte scumpirile, însă e convins că este vorba despre „un fenomen tranzitoriu” şi că va exista o revenire.

„Da, sigur că simt scumpiri. Există scumpiri destul de mari la energia electrică, la combustibili, la gaze, la materiale de construcţii. E o tendinţă generală în toată Europa şi în lume, de creştere a preţurilor, pentru că atunci când ai o creştere economică puternică şi cererea agregată are un ritm de creştere mult mai mare decât oferta agregată, există o presiune inflaţionistă”, a declarat marţi Dan Vîlceanu, conform News.ro.

De altfel, ministrul Finanţelor a explicat şi cu cât i-au crescut facturile, precizând că există o creştere de 24% la energia electrică, la gaze peste 20%, la combustibili, de 13-14%.

„Ca toată lumea, şi eu resimt aceste scumpiri, dar sunt convins că e un fenomen tranzitoriu, adică va exista o revenire”, a adăugat Dan Vîlceanu.

De asemenea, ministrul Finanţelor a dat de înţeles că ştie cât este inflaţia, după ce în primele sale declaraţii, la numirea în funcţie, a spus că inflaţia nu este la un nivel record şi nici nu e 5%, iar 5% e o estimare a Băncii Naţionale a României.

Rata anuală a inflaţiei în luna iulie 2021, comparativ cu luna iulie 2020, a fost de 5%, iar de la începutul anului (iulie 2021 comparativ cu decembrie 2020) a fost de 4,4%, arată datele publicate, pe 11 august, de Institutul Naţional de Statistică (INS), notează sursa citată.

Citeşte şi Marcel Ciolacu îl dinamiteaza pe Cîţu dupa anuntul că „economia duduie”. „România LOR, lapte şi miere, România REALĂ, numai scumpiri, Asta cum sună? Tot bine?”