Ce se întâmplă cu prețurile celor mai cumpărate produse alimentare! Anunț de ultimă oră din partea ministrului Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat sâmbătă că în cursul zilei de luni se va întâlni se va întâlni cu reprezentanţii comercianţilor şi procesatorilor pentru a analiza rezultatele plafonării adaosului comercial la alimentele de bază.

13 ian. 2024, 19:53
Ce se întâmplă cu prețurile celor mai cumpărate produse alimentare! Anunț de ultimă oră din partea ministrului Agriculturii
Ce se întâmplă cu prețurile celor mai cumpărate produse alimentare!

Ce se întâmplă cu prețurile celor mai cumpărate produse alimentare! Mai mult, oficialul a subliniat că în cadrul acestei întâlniri vor fi decise  modalităţile de prelungire a plafonării adaosului comercial la alimentele de bază.

Citește și VIDEO Ministrul Agriculturii Florin Barbu anunță investiții uriașe în fermele românești de porci: ”La finalul investiției, capacitatea fermei de reproducție va fi de 3000 de scroafe, iar producția va fi de aproximativ 90.000 de purcei”

Ce se întâmplă cu prețurile celor mai cumpărate produse alimentare!

”Luni la ora 15.00, voi avea o întâlnire şi cu reprezentanţii comercianţilor şi procesatorilor pentru a analiza rezultatele măsurii de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază. Este evident că această măsură a dat rezultate – inflaţia la finalul anului a scăzut la 6.6%, iar puterea de cumpărare a românilor s-a îmbunătăţit.( +7,9% câştig salarial real în noiembrie 2023 faţă de noiembrie 2022). Împreună vom decide modalităţile de prelungire a acestei măsuri bune pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor!”, a anunțat ministrul Agriculturii printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ministrul Florin Barbu a ținut să precizeze că în drum spre birou, a trecut printr-un supermarket pentru a verifica preţurile de la raft ale alimentelor de bază și a constatat că produsele incluse în lista celor cu adaos comercial limitat se regăsesc pe raft, iar etichetele sunt semnalate corespunzător.

”Scopul nostru este să continuăm să sprijinim familiile cu venituri medii şi mici din România!”, a mai transmis ministrul.

Pe data de 31 ianuarie urmează să expire măsura de plafonare a adaosului comercial la produse alimentare de bază decisă anul trecut de Executiv.

Alimentele care beneficiază de reducerea cotelor de adaos comercial:

 • pâinea albă simplă 300 – 500 grame, fără specialităţi;
 • lapte de vacă proaspăt 1,5% grăsime, 1 litru;
 • brânză telemea de vacă vrac, iaurt simplu din lapte de vacă, grăsime 3,5%, maximum 200 grame;
 • făină albă de grâu „000” 1 kg;
 • mălai 1 kg; ouă găină calibru M 10 bucăţi;
 • ulei de floarea soarelui 1 litru;
 • carne proaspătă pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os, aripioare de pui);
 • carne proaspătă de porc (carne de lucru, pulpă de porc cu os şi fără os, spată porc);
 • legume proaspete vrac (roşii, castraveţi, ceapă galbenă, fasole uscată, morcovi, ardei gras, ardei kapia);
 • fructe proaspete vrac (mere roşii şi mere golden, prune, pepene roşu, struguri de masă);
 • cartofi proaspeţi albi vrac;
 • zahăr alb tos 1 kg.

 

Citește și Vești bune pentru fermieri! Ministrul Agriculturii a făcut anunțul mult așteptat de români. ”Investim 2% din PIB în producția românească”