Ce se întâmplă cu programul Prima Casă. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti ca să iei bani de la stat

Cristian Păun, președintele FNGCIMM, a anunțat că noua denumire a Programului va fi "O nouă Casă". Mai mult, acesta a spus și când urmează să fie funcțional programul guvernamental şi care vor fi noile reguli. 

RomaniaTV.net
07 iul. 2020, 05:18
Ce se întâmplă cu programul Prima Casă. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti ca să iei bani de la stat

Cristina Păun a anunţat că noul program va avea o valoare mai mare. Românii vor putea accesa credite de până la 80.000 de euro pentru locuintele noi, însă plafonul scade în funcție de vechimea imobilelor cumpărate.

Preşedintele FNGCIMM a anunţat că plafonul salarial nu va mai fi o condiție pentru a accesa noul program „Prima Casă”. În forma actuală, creditele „O familie, o casă” puteau fi accesate doar de românii cu venituri de până în 4.500 de lei de familie, respectiv 7.000 de lei, dacă au copii.

„Guvernul va da OUG în această săptămână, apoi săptămâna viitoare apar normele. Deci, în doua săptămâni am putea avea noua formă a programului O Noua Casa”, a precizat oficialul FNGCIMM la Digi 24. 

Statul pregătește plafoane și garanții mai mari pentru noul program ce va înlocui Prima Casă, a mai precizat Cristian Păun la Digi 24.

Dezvoltatorii imobiliari nu vor mai putea vinde locuințe cu una, cu dou. Dezvoltatorii care vor livra locuințele noi disponibile în Program, se vor înscrie într-un program dedicat. Statul va impune condiții dezvoltatorilor. Clienții vor putea alege constructorul dintr-o listă acreditată, potrivit oficialului.

Programul va fi dedicat tinrilor, iar „Statul setează niște cerințe. Să nu mai oferim tinerilor orice cutiuțe”, a spus Păun.

Recent, ministrul Finanţelor sublinia că va fi un program nou. „Programul Prima Casă trebuie modernizat. Trebuie adus la condiţiile de standard de astăzi. Deci o să fie un program nou”, spunea Florin Cîțu.

Citeşte şi Tăriceanu, despre programul de relansare economică al PNL. „O varză de Bruxelles în care au copiat, fără ruşine şi fără ghilimele”