Tăriceanu, despre programul de relansare economică al PNL. "O varză de Bruxelles în care au copiat, fără ruşine şi fără ghilimele"

Publicat: Joi, 02 Iulie 2020 09:42 // Actualizat: Joi, 02 Iulie 2020 09:42 // Sursa: romaniatv.net

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, acuză PNL că "a furat startul campaniei electorale", iar programul de relansare economică este "o varză de Bruxelles în care au copiat, fără rușine și fără ghilimele, idei ale altor partide". Fostul premier afirmă că spectacolul făcut la Clubul Diplomaţilor din Bucureşti "nu a avut nicio măsură cu adevărat liberală" şi nicio măsură care să atingă economia reală.

"Era cât pe ce să spun, în deschidere, că PNL a furat startul campaniei electorale, dar aș fi spus un mare neadevăr, pentru că, de fapt, de când a venit la guvernare PNL este DOAR în campanie electorală. Rar mi-a fost dat să văd un guvern care bagă totul în claxon și aproape nimic în motor. Dar așa o fi noua generație a pnl-iștilor! Lupii tineri, cum își zic ei!

Despre program nu e mare lucru de spus pentru că nu vorbim despre niciun fel de program de relansare economică, ci de un program electoral pe care PNL îl anunță înainte de termenul campaniei electorale", a scris Călin Popescu Tăriceanu într-un mesaj publicat pe Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu, despre programul de guvernare al PNL: Sunt foarte multe proiecte care sunt copiate din guvernarea PSD-ALDE

"O varză de Bruxelles în care au copiat, fără rușine și fără ghilimele, idei ale altor partide, inclusiv mult hulitul Fond de Investiții al guvernului PSD-ALDE. O lungă înșiruire de proiecte de infrastructură pe care guvernele ultimilor 30 de ani și le-au trecut de la unii la alții. O lungă listă de autostrăzi, căi ferate, spitale și școli care vor rămâne în foile din care a citit Orban.

Ce nu înțeleg Iohannis – Orban și PNL este că economia are nevoie de capital ACUM și nu poate aștepta până în 2021, 2025 sau 2030!!! Întreprinderile au nevoie de bani acum și nu peste un an sau doi când speră ei că o să ia banii de la UE", susţine fostul premier.

Tăriceanu, despre investiţiile anunţate de PNL în programul de relansare economică: "Doar distribuție de bani din pixul guvernanților"

"Visează câmpuri eoliene offshore când ei nu sunt în stare să deschidă restaurantele de pe litoral. Vorbesc de investiții de miliarde în extinderea rețelei de gaze naturale fără să aibă habar că în comunele unde a ajuns rețeaua de gaze oamenii nu se branșează din lipsă de bani.

IMM INVEST este crucea pe care Iohannis și Orban o pun la capul întreprinderilor mici și mijlocii românești. Au lăsat băncile să decidă cine primește și cine nu, nu au impus criterii clare de atribuire a împrumuturilor, au exclus tocmai companiile afectate de criză, au dat o garanție guvernamentală care nu valorează nimic în fața băncilor", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Olguţa Vasilescu atacă guvernul Orban: "Programul PSD a fost prost, dar e genial când îl aplică PNL"

Preşedintele ALDE susţine că "spectacolul de ieri nu a avut nici o măsură cu adevărat liberală".

"Nici o măsură care să atingă economia reală. Doar distribuție de bani din pixul guvernanților. Cel mai probabil către firme prietene.

Din toate aceste promisiuni nu se vor întâmpla decât așa zisele măsuri de protecție socială: pachete alimentare și de igienă personală pentru persoane vulnerabile, masă caldă pentru pensionari și bani pentru elevi. Pentru că atâta știu ei, să cumpere voturi! Așa au făcut și cu mass media, așa încearcă să facă și cu cei pe care i-au lăsat să iasă din case 2 ore pe zi", spune Tăriceanu.

Mesajul lui Tăriceanu pentru guvernanţi

"Le mai spun încă o dată acestor agenți electorali:
a. Lăsați economia să funcționeze!
b. Furați mai puțin și o să fie bani!
c. Măriți pensiile și alocațiile conform legii și o să aveți combustibilul care va ține în viață economia reală!
d. Refaceți IMM INVEST pentru întreprinderi nu pentru bănci!
e. Nu mai stați până în 2023 după banii europeni, ci folosiți-i acum drept garanție pentru împrumuturi care să intre în acest an în economie!
f. Deschideți de-adevăratelea, și nu doar în scop de propagandă, marile șantiere de infrastructură!
g. Deschideți spitalele pentru toți bolnavii! Gășiți o soluție pentru bolnavii asimptomatici pentru a elibera sistemul medical de cei infectați dar care nu au nevoie de tratament ci doar de supraveghere.

Gândiți soluții care să ajute cu adevărat românii și nu doar soluții propagandistice!

P.S. Dacă programul PNL se numește “Reclădim România” și ținând seama de cât de „bine” au guvernat în aceste 9 luni este clar că programul nostru va trebuie să se numească “Reparăm România”!", a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Marcel Ciolacu, despre programul guvernului PNL: "Eu programul îl văd împărţit în trei părţi: este un plagiat, amatorism şi hoţie"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ALDE Călin Popescu Tăriceanu PNL
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
04 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H