Veste EXCELENTĂ pentru ROMÂNI. Ce se întâmplă cu tichetele de masă de la 1 IUNIE

Publicat: Luni, 27 Mai 2019 17:47 // Actualizat: Marţi, 28 Mai 2019 10:56 // Sursa: romaniatv.net

Tichetele-cadou cu o valoare de maximum 150 de lei nu sunt impozitate, dacă se acordă în anumite momente ale anului, potrivit Codului Fiscal, iar unul dintre momente este şi 1 iunie, ziua copilului.

Codul Fiscal precizează: "Cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei".

Prevederea apare în normele metodologice ale Codului Fiscal, referitoare la articolul 76, unde se face referire la veniturile din salarii şi asimilate salariilor, scrie ECONOMICA.NET.

Aşadar, cei 150 de lei nu sunt purtători de impozit pe venit de 16%, şi nici nu intră în baza de calcul a contribuţiilor sociale. De reţinut şi că nu există nicio restricţie referitoare la care părinte poate primi tichetul cadou.

Tichete de masă 2019. Veşti bune pentru MILIOANE de ROMÂNI! Ce se întâmplă cu bonurile primite de angajaţi

Pot primi ambii părinţi, chiar şi dacă sunt la acelaşi angajator, pentru fiecare copil, fără ca cei 150 de lei acordaţi fiecăruia să fie impozitaţi.

Angajatorul poate oferi cei 150 de lei atât pentru părinţi, cât şi pentru copii, deci o familie cu doi copii poate primi, în total, echivalentul a 600 de lei fără ca banii să fie impozitaţi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Codul Fiscal impozit tichete TICHETE CADOU ziua copilului
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H