Ce se întâmplă dacă bei apă cu sare în fiecare dimineață. Dr. Mihail: „O să scapi de acele simptome”

Ce se întâmplă dacă bei apă cu sare în fiecare dimineață. Dr. Mihail Pautov a explicat că simptomele precum tremurul, durerile de cap și lipsa energiei, pot apărea dacă se elimină prea mult sodiu din organism. Mai mult, cafeaua are efect diuretic și te face să elimini mai multă sare din rinichi, la fel și apa.

02 mart. 2024, 23:46
Ce se întâmplă dacă bei apă cu sare în fiecare dimineață. Dr. Mihail: „O să scapi de acele simptome”
Ce se întâmplă dacă bei apă cu sare în fiecare dimineață

Ce se întâmplă dacă bei apă cu sare în fiecare dimineață. Persoanelor care nu au hipertensiune arterială le este recomandat să pună puțină sare în paharul de apă pe care îl beau dimineața.

Citește și: Metodă mai puţin obişnuită de slăbit dezvăluită de dr Mihail Pautov: „Apare o secreție mai mare de hormoni tiroidieni care dă un boost metabolismului bazal și ne ajută să slăbim mai ușor”

Ce se întâmplă dacă bei apă cu sare în fiecare dimineață

Dacă bei dimineața cafea, indiferent dacă e cafea neagră sau cafea cu lapte, bei apă și crezi că e suficient să faci asta, este posibil să te înșeli.

Dacă după ce faci asta ai următoarele simptome și crezi că ai de a face cu o hipoglicemie, adică ai un pic de tremurat, te doare capul, nu ai energie sau poate ai niște transpirații reci și ai impresia că ai hipoglicemie și trebuie să mănânci ceva dulce, atunci te înșeli.

Cel mai probabil, ceea ce se întâmplă este faptul că elimini prea mult sodiu. Cafeaua are efect diuretic și te face să elimini mai multă sare din rinichi, la fel și apa.

O să spele rinichii și o să scapi de sarea de care ai nevoie. Așa că este foarte posibil, atenție, dacă nu ai hipertensiune, să ai nevoie de un pic de sare în apă dimineața. Așa că dimineața când te trezești și bei cafea și apă pune un pic de sare și o să vezi că scapi de acele simptome de hipoglicemie”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Dr. Mihail a dezvăluit că, potrivit recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, este recomandat să consumăm maxim 2300 mg de sodiu pe zi, echivalentul a aproximativ 5,7 g de sare.

În corpul nostru avem până la 115 grame de sare în sânge. Un gram sau două grame de sare, maxim, eliminăm din corp. Dacă mergem la magazin nu o să vedem pe eticheta produselor câtă sare au. O să vedem cât sodiu au. Atenție mare! E o mare diferență între sare și sodiu, adică avem 40% sodiu în sare și 60% clor. Clorul nu ne interesează.

Recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății spune că avem voie să consumăm într-o zi maxim 2300 mg de sodiu. Este egal cu 5,7 g de sare. În alimente, pe ingrediente, o să scrie sodiu. E foarte important să reținem asta. De exemplu dacă mergem la magazin și ne luăm un salam și scrie că el conține 5 g de sodiu, noi ne amintim că putem să mâncăm până la 5,7 g de sare pe zi”, a mai precizat medicul.