Ce se întâmplă dacă mânânci salată de castraveţi. Nu te-ai fi aşteptat la asta

Castravetele este o plantă comestibilă din familia Cucurbitaceelor şi este originar din India. În România este cultivat în sere şi culturi intense.

23 iul. 2014, 12:08
Ce se întâmplă dacă mânânci salată de castraveţi. Nu te-ai fi aşteptat la asta

Consumul de castravete-ca atare, murat sau sub formă de suc – este recomandat în gută, litiază renală, în curele de detoxifiere şi de de slăbire datorită aportului caloric scăzut şi capacităţii de curăţare a intestinelor, constipaţie, adjuvant în hipertensiunea arterială, artrită, colici, stări subfebrile, indigestii, scrie obiectiv.info.

Citeşte şi Cum rezistăm caniculei: Ce mâncăm pentru a avea energie

În uz intern se poate consuma ca atare sau sub formă de suc. În combinaţie cu suc de morcov, ridiche neagră şi sfeclă roşie (în cantităţi egale), poate ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi. Decoctul de seminţe de castravete (o lingură la o cană cu apă) calmează tusea expectorantă. Se beau două căni pe zi.

Citeşte şi REŢETA ZILEI: Supă rece de castraveţi

În uz extern se aplică felii de castravete, care au rol antiinflamator în iritaţii ale pielii, pentru efectul calmant şi de restabilire a Ph- ului pielii datorită proprietăţilor astringente, acnee, dermatoze, pistrui, pete pe piele, pori dilataţi, riduri şi arsuri solare.

Slabeşti doua kilograme in doua zile

Castravetele este depurativ şi un excelent diuretic şi este foarte bogat în fibre, fiind util în eliminarea surplusului de grăsimi. Conţine cantităţi importante de minerale, mai ales oligoelemente, necesare oricărui organism. Dintre acestea, cel mai mare conţinut este de fosfor, 23 mg/100 grame şi calciu, 19 mg/100 grame. Castraveţii mai conţin şi fier, magneziu şi potasiu, dar şi vitaminele A, B, C, E şi PP.

Continuare pe obiectiv.info.