Ce se întâmplă dacă mănânci zece migdale pe zi

Migdalele crude şi delicioase sunt nuci mici, tari, dulci și au foarte multe proprietăți și beneficii pentru sănătate și frumusețe.

18 oct. 2016, 13:54
Ce se întâmplă dacă mănânci zece migdale pe zi

Migdalele dulci sunt cele comestibile. Migdalele amare sunt folosite pentru obținerea uleiului de migdale, care este utilizat ca agent aromatizant pentru alimente și lichioruri. Ele sunt, altfel, necomestibile, deoarece conțin substanțe toxice, cum ar fi acidul cianhidric. Compușii toxici sunt eliminați în procesul de obținere a uleiului de migdale.

Migdalele au în compoziția lor: vitamina A, grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B6), vitamina C, vitamina E, calciu, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, acid folic, acid pantotenic, molibden, seleniu, glucide, apă, proteine, grăsimi mononesaturate, scrie doctorulzilei.ro.

Aceste fructe sunt utilizate în gastronomie (patiserie), dar și în industria cosmetică sau a parfumeriei. În scop fitoterapeutic, se utilizează frunzele și cojile de la semințe.

Beneficiile pentru sănătate ale migdalelor sunt extinse, roadele acestor arbori fiind utilizate frecvent ca o soluție sănătoasă pentru prevenirea constipației, a tulburărilor respiratorii, a tusei, a tulburărilor cardiace, a anemiei, a impotenței și a diabetului.

Pentru a ne bucura de proprietățile migdalelor, este recomandat să le consumăm în stare crudă și, de asemenea, să le hidratăm (cu cel puțin opt ore înainte de a le mânca să le punem în apă) pentru a ușura digestia.

Prezența potasiului în migdale face ca acestea să ajute la reglarea tensiunii arteriale, iar procentul mic de sodiu ajută la controlul tensiunii arteriale fluctuante.

Migdalele constituie un bun echilibrant nervos. Consumul zilnic a 7-10 migdale, pe stomacul gol, ajută la îmbunătățirea memoriei. Prin consumul acestora, se poate reduce chiar și riscul de a suferi de boala Alzheimer, datorită efectului pozitiv pe care îl au asupra activității neuronale, prin prezența a două substanțe nutritive vitale pentru creier, riboflavina și L-carnitina, potrivit site-ului organicfacts.net.

Prezența manganului, a cuprului și a riboflavinei conferă migdalelor un rol energetic, remineralizant, contribuind astfel și la reconstrucția masei musculare. Important pentru reconstrucția mușchilor este și magneziul din compoziția lor.

Migdalele conțin doi acizi grași foarte importanți, cel linoleic și cel linolenic, care ajută la reducerea inflamației din corp și a nivelului de colesterol „rău” (LDL-colesterol).

Datorită conținutului de acid folic, care ajută la reducerea incidenței malformațiilor congenitale la nou-născuți, stimulează creșterea celulară sănătoasă și formarea de țesut, migdalele sunt recomandate femeilor gravide pentru a avea copii sănătoși.

Grăsimile din migdale pot ajuta la pierderea în greutate, iar fibrele reduc senzația de foame. Multe persoane evită consumul de migdale de teama creșterii în greutate. Studii recente prezintă temerile ca fiind nefondate și recomandă fructele ca o componentă importantă a unei diete pentru a preveni bolile cardiovasculare. Potrivit cercetărilor, persoanele care consumă în mod regulat migdale (cel puțin de două ori pe săptămână) au șanse mult mai mari să-și păstreze greutatea ideală, decât cele care le consumă foarte rar sau niciodată.

Bogate în vitamina E, ele contribuie la îmbunătățirea aspectului pielii, a părului și a unghiilor, iar, prin cantitatea mare de calciu, la întărirea oaselor. Cercetările au arătat că persoanele care ingerează un nivel ridicat de vitamina E sunt de 30-40% mai puțin vulnerabile în a contracta boli de inimă.

Conținutul de fibre face ca migdale să îmbunătățească circulația produselor alimentare prin colon, prevenind constipația. Este important, de asemenea, să se bea și o cantitate semnificativă de apă.

Migdalele au rol emolient, laxativ, hemostatic și antiseptic intestinal, eficient în tratarea ulcerului și a gastritei hiperacide, iar proteinele neutralizează parțial sucul gastric, în inflamații și spasme ale stomacului și intestinelor, precum și în cazuri de fermentații și putrefacții intestinale.

Laptele de migdale dulci este deosebit de hrănitor, poate chiar să înlocuiască laptele matern și este indicat copiilor și convalescenților. Poate fi folosit împotriva spasmelor, inflamațiilor stomacului și intestinelor, a acceselor de tuse și a palpitațiilor, potrivit site-uluiwhfoods.com.

Consumând zece migdale pe zi, avem echivalentul unei farfurii de spanac, deoarece migdalele sunt o sursă importantă de fier, care ajută la producția și la creșterea numărului de celule roșii din sânge.

Frunzele de migdal sunt utilizate în scopuri medicinale. Ceaiul din frunze de migdale are proprietăți sedative, care ajută la relaxare și calmare.

Uleiul de migdale dulci este unul dintre cele mai populare uleiuri vegetale, emolient natural recomandat pentru orice tip de piele. În uz extern, poate fi un emolient în iritațiile la nivelul epidermei, dermatozelor, psoriazisului sau pielii uscate. Are un gust de o mare finețe, fiind bogat în vitamine și acizi grași. Datorită conținutului bogat în vitamine de grup B, este recomandat în stimularea funcțiilor intelectuale, în special a memoriei și a tulburărilor sistemului nervos. Are efecte ușor purgative. Masajele cu ulei de migdale sunt adesea recomandate pentru nou-născuți. Acest ulei miraculos este perfect și pentru tratarea cearcănelor sau hidratarea buzelor.

Migdalele conțin, însă, și oxalați, iar persoanele care au probleme cu rinichii sau vezica biliara trebuie să evite consumul lor.

Citeşte şi Beneficiile LAPTELUI de MIGDALE


loading...
Partenerii noștri