Ce se întâmplă dacă torni bere într-o tigaie. Își face efectul în numai câteva minute

Dacă torni bere într-o tigaie îți vei da seama că aceasta poate deveni cu ușurință un detergent extrem de bun.

16 mart. 2023, 13:58
Ce se întâmplă dacă torni bere într-o tigaie. Își face efectul în numai câteva minute
Ce se întâmplă dacă pui bere în tigaie

Ce se întâmplă dacă pui bere într-o tigaie. Berea este un detergent foarte bun datorită ingredientelor și acizilor pe care îi conține. Aceasta poate îndepărta eficient grăsimile și murdăria din tigăi și oale. Nu e nevoie să depuneți prea mult efort pentru asta.

Procesul este foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să torni bere în vasul pe care vreți să îl curățați și o lăsați să acționeze pentru câteva minute, în funcție de cât de murdar este acesta.

Componentele din bere vor înmuia și elimina rapid sedimentele acumulate, și după doar 15 – 20 de minute puteți curăța cu ușurință oala sau tigaia.

Citește și: Cum să faci chiuveta să arate ca nouă cu numai trei lei. Produsul care îți va ușura munca atunci când vine vorba de curățenie

Dacă petele nu dispar, puteți lăsa berea în tigaie timp de o oră sau mai mult, iar petele se vor curăța rapid.

Pe lână asta, berea este o modalitate perfectă de a te relaxa, iar acum o poți folosi și ca detergent. Ai nevoie doar de o bere și câteva minute de așteptare.

Citește și: Pulverizați apă oxigenată pe rosturile de gresie și faianță și lăsați-o 20 de minute. Soluții simple și eficiente pentru curățenie de Paște

Cum salvezi o tigaie cu ajutorul laptelui

Stratul de teflon al unei tigăi poate fi restabilit cu lapte. Dacă o tigaie are daune minore, aceasta poate fi salvată dacă acționați rapid. Tot ce trebuie să faceți este să turnați puțin lapte proaspăt în tigaie astfel încât să acopere fundul acesteia. Se pornește aragazul la foc mic și se fierbe laptele timp de 5 minute. După ce a fiert, lichidul se scurge, iar tigaia se spală cu apă curată.

Cazeina, o proteină din lapte, este capabilă să formeze la temperaturi ridicate un compus care reface învelișul antiaderent.