Ce se întâmplă dacă un profesor se infectează cu COVID. Patru scenarii posibile

Conform ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei şi Cercetării, dacă un profesor se infectează cu coronavirus există patru scenarii de suspendare a cursurilor. În funcţie de numărul de clase la care predă dascălul sau de numărul de cadre didactice cu care a intrat în contact, scenariile merg de la suspendarea orelor la o clasă până la suspendarea orelor în întreaga şcoală. Aceste măsuri se aplică pentru cadrele didactice infectate dupa începerea şcolii.

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 05:41
Ce se întâmplă dacă un profesor se infectează cu COVID. Patru scenarii posibile

La nivelul judeţului Iaşi, sunt deja 8 cadre didactice de la şase unităţi de învăţământ preuniversitar din Iaşi identificate cu coronavirus, trei dintre acestea fiind spitalizate, iar cinci în carantină sau izolare.

Conform precizărilor reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, numărătoarea cazurilor începe practic de ieri, iar specificaţia conform căreia şcolile se închid la mai mult de trei cazuri de îmbolnăviri se aplică doar în rândul elevilor, condiţia fiind aceea ca aceştia să fi intrat în contact cu colegii sau profesorii lor.

Iată cele patru scenarii de suspendare a cursurilor, dacă un profesor se infectează cu COVID

Scenariul 1 se aplică atunci când un cadru didactic a predat doar la o singură clasă şi nu a venit în contact cu alte cadre didactice. Pentru această situaţie se vor suspenda doar cursurile de la clasa care a intrat în contact cu profesorul.

Scenariul 2 se aplică când un cadru didactic a intrat în contact cu o singură clasă, dar şi cu alţi profesori din unitatea de învăţământ. În această situaţie se supendă cursurile clasei respective, iar cadrele didactice care au interacţionat cu profesorul „pozitiv” vor intra în izolare.

Scenariul 3 se aplică când cadrul didactic a predat la mai multe clase, dar nu a intrat în contact cu colegii săi sau a intrat în contact cu un număr mic de colegi, în acest caz suspendându-se cursurile claselor unde profesorul a predat, iar contacţii direcţi vor intra în izolare.

Scenariul 4 este cel mai grav, presupunând ca un cadru didactic să fi predat la mai multe clase şi să fi intrat în contact cu mulţi colegi. În acest scenariu cursurile se suspendă în întreaga unitate şcolară, doar personalul de curăţenie şi cel care asigură paza urmând să îşi continue activitatea, în cazul în care nu au fost contacţi direcţi.

Citeşte şi Două şcoli din Constanţa trec la scenariul roşu după ce au fost confirmate cazuri de COVID în rândul angajaţilor


loading...
Partenerii noștri