Ce se va întâmpla cu românii aduşi de pe vasul de croazieră contaminat cu coronavirus. Detalii despre centrul în care au fost duşi

Cei şase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess contaminat cu coronavirus au fost aduşi în ţară, sâmbătă dimineaţă, cu o aeronavă militară. Secretarul de stat al MAI Raed Arafat a anunțat ce se va întâmpla cu românii aduși de pe nava Diamond Princess din Japonia. 

RomaniaTV.net
22 feb. 2020, 06:26

Aeronava MApN a aterizat, în jurul orei 7.20, la Baza Aeriană 90, unde aşteptau mai multe echipaje SMURD.

Raed Arafat a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că românii vor intra în carantină în următoarele 14 zile, fiecare urmând să aibă încăperea lui. Dacă apar simptome, ei vor fi duşi la spital, iar dacă nu, vor fi testaţi din nou înainte de a pleca acasă. El a mai spus că locul unde vor fi ţinuţi în carantină este sigur şi nu există vreun pericol pentru nimeni. Ei vor fi cazaţi fiecare într-o cameră separată.

„Vor intra în carantină. O sa se recolteze si o sa se faca un test iar, dar o sa fie dusi la carantina. Nu vor fi internati la spital. Locul de carantina are camere destinate pentru fiecare persoana cu grup sanitar şi unde vor sta sub supraveghere 14 zile. O sa le luam temperatura de 2 ori pe zi. Vor fi monitorizati de Directia de Sanatate Publica. Daca apar semne de boala, acea persoană va fi transferata imediat la spital. Daca nu apare nimic, persoana respectiva poate sa paraseasca locul de carantina fara probleme. Aceasta e procedura pe care o urmam si noi si UE si SUA care aduc cetateni din zonele afectate”, a declarat Raed Arafat.