Ce simptome au copiii infectaţi cu COVID. Carmen Dorobăţ, semnal de alarmă

Creşte numărul copiilor infectaţi cu COVID-19 în stare gravă. Sunt tot mai puţine locuri în spitale la Terapie Intensivă pentru copiii, iar medicii le atrag atenţia părinţilor că micuţii nu ar trebui trataţi acasă, după ureche, deoarece le pot pune viaţa în pericol. Carmen Dorobăţ a spus care sunt simptomele care ar trebui să trimită copilul imediat la doctor.

30 aug. 2021, 11:35
Ce simptome au copiii infectaţi cu COVID. Carmen Dorobăţ, semnal de alarmă

Ce simptome au copiii infectaţi cu COVID. Medicul infecţionist Carmen Dorobăţ a explicat care sut simptomele care ar trebui să-i alarmeze pe părinţi şi să meargă imediat cu copilul la spital.

Ce simptome au copiii infectaţi cu COVID-19. Carmen Dorobăţ spune când trebuie să mergem la spital

Citeşte şi Cine sunt copiii care pot face forme grave de COVID-19. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţi

Creşte numărul copiilor infectaţi cu coronavirus. Specialiștii recomandă ferm ca la orice simptom de febră sau dureri în gât, să fie făcut un test anti-COVID. Astfel, în cazul în care testul RT-PCR este pozitiv, trebuie anunţat medicul de familie cât mai curând posibil.

„Se adevereste ceea ce ne-a venit ca si ecou din SUA: tulpina da forme fluctuante din punct de vedere clinic, uneori chiar grave la copii. Ne amintim, tulpina mama nu dadea forme grave la copii, erau asiptomatici.

Trebuie sa fim atenti nu numai la fenomene respiratorii cu febra, pentru ca aceasta boala ne-a aratat ca poate sa imbrace si fenomene digestive, si fenomene cutanate.

Vaccinarea parintilor si a copiilor sunt doua aspecte partenere si, pentru ca incepe anul scolar, este absolut necesar sa gandim si in ce cuantum s-au vaccinat parintii copiilor care merg intr-o anumita colectivitate. Se poate crea un cerc vicios intre scoala si mediul extrascolar si tulpinile pot merge dinr-o parte in alta. Ne asteptam, odata cu inceputul scolilor, la un numar mai mare de cazuri”, a declarat Carmen Dorobat, potrivit Realitatea Plus. 

Reamintim că doi copii, unul de o lună şi altul de 4 ani sunt internaţi în stare gravă la Spitalul „Matei Balş” din Capitală, după ce testele au dovedit că au COVID.

Cei doi copii au ajuns la medic cu febră foarte mare, după ce părinţii i-au ţinut acasă până în ultimul moment. Mamele lor nu sunt vaccinate şi s-a dovedit că erau şi ele infectate. Aceştia au ajuns bolnavi de COVID în stare gravă la Spitalul „Marie Curie” şi au fost transferaţi de urgenţă la spitalul „Matei Balş”.

„Primul copil, de 4 ani, avea febră de 41,2 grade Celsius. Mama, nevaccinată, susţinea că are laringită nedocumentată şi era convinsă că nu poate fi altceva. După teste a fost găsită pozitiv la COVID, la fel şi copilul”, a povestit pe Facebook unul dintre medicii de gardă de la spitalul „Marie Curie”.

„Al doilea copil – sugar de 1 lună, puseuri febrile debutate în urmă cu 3 zile, T max-  38.5 C, refractar la tratament, scaune de consistenţă apoasă, mama nevaccinată, simptomatologie similară, pozitivă COVID, la fel şi sugarul, ambii transportaţi la Matei Balş prin SMURD”, a scris doctoriţa Cristina Drăghici.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 29 august 2021. Aproape 2.000 de pacienţi infectaţi sunt spitalizaţi. 269 dintre aceştia, la ATI