Ce spun PDL-iştii despre parlamentarii care au decis să-l boicoteze pe Băsescu

Deputatul PDL Mircea Toader a criticat, luni, decizia de neparticipare a unor grupuri parlamentare la discursul preşedintelui Traian Băsescu din Parlament, arătând că preşedintele reprezintă instituţia prezidenţială şi neprezentarea este "o lipsă de respect".

RomaniaTV.net
11 mart. 2013, 15:44
Ce spun PDL-iştii despre parlamentarii care au decis să-l boicoteze pe Băsescu

Discursul preşedintelui, indiferent de cum ar fi, reprezintă instituţia şi neprezentarea mi se pare, normal, o lipsă de respect, nu numai faţă de persoană şi, în primul rând, faţă de instituţie„, a precizat Toader.

El a adăugat că actuala putere a avut un asemenea comportament şi când era în opoziţie şi nu a participat la plen cu gândul să cadă Guvernul.

Le-am spus atunci, roata se întoarce: o să venim şi noi să facem la fel. Nu are niciun rost, dacă nu reuşim să trecem odată de tranşeele astea. Când vine alt preşedinte, nu mai venim noi şi uite aşa…”, a adăugat Toader.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a anunţat, luni, că parlamentarii PNL nu vor lua parte la şedinţa în care preşedintele Traian Băsescu îşi va prezenta mesajul în plenul celor două Camere ale Parlamentului, precizând că în USL grupurile parlamentare au dreptul la independenţă.

„În nume personal fiecare a declarat că nu doreşte să participe la mesajul pe care domnul preşedinte Băsescu îl transmite mâine Parlamentului. (…) Este decizia exclusiv, sută la sută, a grupului parlamentar”, a susţinut Haşotti, precizând că nu a existat o indicaţie din partea lui Crin Antonescu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu va fi prezent la mesajul pe care preşedintele Traian Băsescu îl va adresa marţi Parlamentului, considerând că Băsescu e un preşedinte ilegitim, motiv pentru care nu i se pare de cuviinţă să-l întâmpine şi să-l asculte, ca parlamentar.

Preşedintele Traian Băsescu se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului, marţi, de ora 15.00, au decis, luni, Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat conducerii Parlamentului să se adreseze, marţi, 12 martie, plenului reunit al celor două Camere, pe probleme actuale de politică europeană. „Domnul preşedinte al României, Traian Băsescu, a transmis joi, 7 martie, o scrisoare adresată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, prin care solicită, în temeiul Art.88 şi Art.65 din Constituţie să se adreseze, în data de 12 martie, plenului reunit cu privire la probleme actuale de politică europeană”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului.