Ce spune conducerea UDMR despre demiterea lui Ciuhodaru

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susţine că decizia ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, de eliberare din funcţia de consilier onorific a lui Tudor Ciuhodaru este una "corectă" şi a fost luată după ce acesta a ajuns la concluzia că echipa sa este completă, în urma numirii secretarilor de stat.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 16:13
Ce spune conducerea UDMR despre demiterea lui Ciuhodaru

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că toţi consilierii miniştrilor sunt numiţi prin ordin de ministru, fie că sunt onorifici sau plătiţi, şi tot prin decizia ministrului sunt eliberaţi şi nu prin alte intervenţii, transmite Mediafax.

„Ministrul Sănătăţii l-a eliberat aseară (miercuri seara – n.r.) din această funcţie onorifică pe colegul nostru din Parlament, Ciuhodaru. Punct. Este decizia ministrului şi nu vreau să comentez. Mai mult, fiindcă toţi consilierii miniştrilor sunt numiţi prin ordin de ministru, fie că sunt onorifici sau plătiţi, şi tot prin decizia ministrului sunt eliberaţi şi nu prin alte intervenţii. Sunt convins că decizia ministrului Ritli a fost una corectă şi aşa va rămâne. Este decizia lui personală fiindcă a considerat, după ce au fost numiţi secretarii de stat, că echipa este completă şi că nu are nevoie de acest consilier onorific”, a spus Kelemen.

Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost eliberat din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă, la două zile de la numirea lui.

Potrivit unor surse politice, decizia a fost luată deoarece deputatul UNPR a anunţat public că el i-a prezentat pe medicii Vasile Cepoi şi Andrei Georgescu la Preşedinţie şi Guvern, fără a-l avea alături pe ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli (UDMR).

„Faptul că s-a lăudat că el a fost cel care i-a prezentat pe cei doi medici, propuşi pentru posturi de conducere în minister, la preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, l-a nemulţumit profund pe ministrul Sănătăţii, dar şi pe lideri ai UDMR şi a atras demiterea acestuia. În general, majoritatea declaraţiilor publice ale acestuia după numirea ca şi consilier onorific au deranjat atât UDMR, cât şi factori din zona guvernamentală şi chiar medicală”, au declarat agenţiei Mediafax surse politice.

Un alt motiv care a condus la demiterea lui Ciuhodaru este că acesta s-a prezentat inclusiv public drept şeful celor doi medici, spunând că aceştia vor face parte din echipa sa, ceea ce l-a nemulţumit chiar şi pe doctorul Andrei Georgescu, care ar fi reclamat acest fapt inclusiv lui Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi finul lui Traian Băsescu.

„Boc a avut permanent consultări cu Ritli, iar propunerile nu au fost făcute de Ciuhodaru, aşa cum acesta a lăsat permanent să se înţeleagă”, mai susţin sursele citate.