Ce spune Preşedinţia despre SANTAJAREA lui Mircea Băsescu de către rudele lui Bercea Mondial

Administraţia prezidenţială confirmă faptul că fratele lui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a fost victima unui şantaj pus la cale de rude ale interlopului Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea, a negat acuzaţiile lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, la adresa familiei şefului statului.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 11:40
Ce spune Preşedinţia despre SANTAJAREA lui Mircea Băsescu de către rudele lui Bercea Mondial

Domnul Florin Anghel, doamna Fănica Anghel, domnul Marius Constantin, doamna Izaura Anghel și un minor au încercat să-l șantajeze pe domnul Mircea Băsescu, fratele președintelui României, domnul Traian Băsescu. Așa cum prevede legislația în vigoare, domnul Mircea Băsescu a sesizat de îndată organele de anchetă„, a precizat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţială pentru România TV.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu a negat acuzațiile aduse de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial. „Acuzaţiile sunt mincinoase și nu au nicio legătură cu realitatea„, a mai spus Oprea.

Fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu, a fost şantajat de ginerele și fiica lui Bercea Mondial, aceştia cerându-i 280.000 de euro pentru a nu dezvălui în presă informaţii compromiţătoare despre familia lui. Fratele preşedintelui i-a reclamat la DNA, iar procurorii au organizat un flagrant. 

În urma flagrantului, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost reţinut pentru 24 de ore, în timp ce soţia lui, Anghel Izaura, și un minor în vârstă de 17 ani, sunt cercetaţi, tot pentru şantaj, sub control judiciar.

DEZVĂLUIRI în cazul de şantaj în care este implicat Mircea Băsescu. Acuzaţii grave, aduse de fiul lui BERCEA

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial a precizat vineri ca i-a dat bani lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, să îl scoată pe el şi pe tatăl lui din închisoare.

„Eu am cinci ani şi trei luni condamnare, tatăl meu are opt ani şi două luni. Nu eu am plătit ca să ieşim afară. Ne-a luat Mircea Băsescu 600.000 de euro. Şi din banii aştia 300.000 datoria şi 100.000 intermediarul care m-a dus la Mircea Băsescu”, a declarat fiul lui Bercea Mondial, potrivit unor înregistrări prezentate de Antena 3.

Ulterior, fiul lui Bercea Mondial i-ar fi cerut banii înapoi lui Mircea Băsescu pentru că nu a reusit să îi scoată din închisoare.

În faţa acestor acuzăţii venite de după gratii, Mircea Băsescu nu a dorit să facă niciun comentariu, lăsând totul în seama avocatului.

„Nu există niciun fel de probă că domnul Mircea Băsescu a primit vreun ban de la aceste persoane. Toate aceste fapte sunt nereale. Nu au fost prezentate probe pentru trafic de influenţă. Această plângere făcută de Mircea Băsescu nu este nouă. Există o plângere împotriva lui Florin Anghel de pe vremea când acesta era în libertate pentru şantaj şi trafic de influenţă”, a declarat Adrian Gheorghiţi, avocatul lui Mircea Băsescu. 

Soţia lui Mircea Băsescu nu ştia nimic despre şantaj. „O fi fost şantajat, nu ştiu. După ce că ne-au cerut să îi botezăm acum mai vin şi chestii d-astea. În niciun caz nu îmi pare rău că i-am botezat nepoata. Am făcut un gest creştinesc”, a declarat Doina Băsescu, soţia lui Mircea Băsescu, pentru România TV