Ce studii are Cătălin Botezatu. Când a făcut primii pași în lumea modei

Cătălin Botezatu e unul dintre cei mai cunoscuți și admirați creatori de modă din România. S-a făcut remarcat în lumea modei și a obținut o mulțime de premii pentru creațiile sale extravagante, a ajuns jurat la emisiunea "Bravo ai stil" și e un bărbat dorit de multe femei.

17 iul. 2021, 23:32
Ce studii are Cătălin Botezatu. Când a făcut primii pași în lumea modei

Ce studii are Cătălin Botezatu.

S-a născut pe 3 decembrie 1966 în Alexandria. Și-a început cariera în modă încă din anul 1984, când era doar un adolescent de 22 de ani, și a lucrat ca manechin la casa de modă Venus, condusă de regretata creatoare de modă Zina Dumitrescu. După doar un an s-a bucurat și de primul lui premiu obținut la Frankfurt, pentru Cel mai bun manechin al anului din Europa.

Ce studii are Cătălin Botezatu. A studiat la Institutul European de Modă din Milano, urmând să lucreze mai apoi, timp de șase luni, în atelierele lui Gianni Versace, unul dintre cei mai mari creatori de modă din lume.

Ce studii are Cătălin Botezatu. Revenit apoi în țară, Botezatu a devenit directorul de stil al casei de modă Europa din București, urmând ca apoi să-și înființeze propria lui casă de modă – Delphi. Designerul a lansat numeroase colecții, inclusiv o linie de lenjerie masculină.

În momentul de față, Cătălin Botezatu vinde prin magazinul său online articole vestimentare, atât pentru femei, bărbați, cât și pentru copii. De asemenea, doritorii pot achiziționa de pe site-ul său chiar și măști de protecție.

Care e secretul lui Cătălin Botezatu pentru o carieră de succes

A ajuns să aibă un succes la care visează mulți, iar dacă vă întrebați care e secretul lui Cătălin Botezatu, ei bine, chiar există unul. Designerul muncește enorm de mult și e pregătit oricând să renunțe la micile plăceri pentru cariera lui.

„Viața mea de dincolo de reflectoare nu există, pentru că din 24 de ore, 20 de ore le muncesc. Am înțeles că nu poți să ai și una și cealaltă, adică și o viață personală, asta înseamnă și fericire, și succes. Am ales succesul, am ales cariera, sunt un carierist și atunci m-am sacrificat. Și nu de alta, dar pentru mine noțiunea de fericire rămâne o noțiune de dicționar.

Este efemeră, este trecătoare, este un lucru de moment, de stare, pe care o regăsești din când în când, te regăsești în ea din când în când. Aș fi ipocrit să spun că am fost fericit de-a lungul anilor așa linear, nu. Am avut doar momente. Chiar dacă pare că pot avea pe orice și pe oricine, nu e chiar așa. Trecând anii, devii mai selectiv, devii mai profund și atunci pretențiile cresc”, a spus Cătălin Botezatu.

 


loading...