Ce tipuri de brânzeturi cu mucegai există și cum aranjăm platoul pentru orice tip de eveniment. Care sunt garniturile potrivite

Sunt o mulțime de tipuri de brânză cu mucegai pe care le puteți pune pe platoul cu brânzeturi când vă vin invitați în vizită. Desigur, nu sunt pentru toată lumea, sunt persoane care nu se pot declara fane ale acestui tip de brânză, tocmai de aceea e important să cunoașteți gusturile invitaților.
Filip Stan
15 mart. 2022, 17:05
Ce tipuri de brânzeturi cu mucegai există și cum aranjăm platoul pentru orice tip de eveniment. Care sunt garniturile potrivite
Ce tipuri de brânzeturi cu mucegai există

Brânza cu mucegai are un aspect și un gust caracteristic. Dacă sunteți alergici la penicilină e de preferat să evitați brânza cu mucegai.

Gorgonzola

E printre cele mai cunoscute și consumate. E un tip brânză italiană, preparată din lapte de capră sau vacă nepasteurizat. Textura variază de la moale și sfărâmicioasă la fermă.

Gorgonzola există încă din Evul Mediu. În secolul al XI-lea a început să fie infuzată cu Penicilina glaucum și astfel a căpătat distincția de brânză albastră. Gorgonzola se obține prin încălzirea mai întâi a laptelui cu bacteriile lactice împreună cu sporii de mucegai, astfel încât acesta să se separe în caș. Acest cheag este apoi injectat în continuare cu mucegai și se creează canale cu tije pentru a încuraja germinarea sporilor de mucegai, ceea ce îi conferă acea venatură verde-albăstruie ideală.

Brânză daneză albastră

Brânza a fost creată la începutul secolului al XX-lea de un producător danez de brânză pe nume Marius Boel. Această brânză a fost creată în încercarea de a imita brânza Roquefort. E o brânză semimoale, cremoasă, din lapte de vacă.

Aroma e mai ușoară față de brânza cu mucegai ușoară. Este vândută în mod obișnuit în felii, triunghiuri sau blocuri. Procesul de acutizare are loc în faza de coagulare, iar Penicillium roqueforti este introdus uniform în canalele adânci. În mod tradițional, brânza este maturată într-o peșteră sau într-un alt mediu întunecat și umed timp de 8 până la 12 săptămâni.

Roquefort

Roquefortul este o brânză franceză din lapte de oaie, cu pastă cu mucegai. Se produce în sudul Franței și în special în comuna Roquefort-sur-Soulzon, al cărei nume îl poartă. Aceasta este produsă din lapte care provină exclusiv de oaie din rasa Lacaune. Laptele este încălzit la 28-34°C, închegat și coagulat, după care coagulul este tăiat, bătut, scurs și pus în forme pentru o a doua scurgere. Formele de brânză sunt sărate și perforate cu ace pentru o bună circulație a aerului, după care sunt maturate. Brânzeturi Roquefort AOP sunt maturate exclusiv în pivnițe specifice pe teritoriul satului Roquefort, denumite „fleurines”.

Brânză albastră Maytag

E produsă la Maytag Dairy Farms, fermă aflată în afara orașului Newton, Iowa. A apărut tot din dorința fondatorului Maytag de a face o brânză asemănătoare cu Roquefort. Procesul începe prin separarea smântânii din lapte, omogenizarea acesteia și adăugarea ei înapoi la laptele original care a fost degresat. Pentru acest proces delicat se folosesc temperaturi precise.

Brânză albastră Stilton

Acest de brânză provine din Marea Britanie. Brânza Stilton e produsă în Leicestershire, Nottinghamshire sau Derbyshire, în Anglia, unde doar șapte fabrici de lactate sunt autorizate să o producă. Această brânză are formă cilindrică și nu e niciodată presată. Trebuie să aibă forma cilindrică clasică. Formele cilindrice au o greutate de aproximativ 5 kg și trebuie să se maturizeze aproximativ 5-6 luni.

Trebuie să aibă venele caracteristice albastre / verzi care se ramifică din centrul brânzei. Aroma puternică și ușor picantă

Cum aranjăm platoul de brânzeturi pentru orice tip de eveniment

Pentru a selecta corect brânzeturile, e nevoie să înțelegem că există patru categorii de bază, și anume moale, fermă, măturată sau albastră. Dacă pregătiți un platou simplu e bine să alegeți cel puțin un tip de brânză din fiecare categorie.

  • Moale: Constant Bliss, Camembert, Brillat-Savarin
  • Fermă: Manchego, Mimolette, Parmigiano-Reggiano
  • Maturată: Cheddar măturat, Comte, Goat Gouda
  • Albastră: Gorgonzola Dolce, Valdeón, Stilton

Garnituri pentru brânzeturi

Ideea de bază ar fi o pâine baghetă taiată în felii, batoane de pâine sau biscuiți sărați. De asemenea, experții recomandă fructe dulci confiate, miere, paste de muștar picant sau gemuri. Desigur că puteți opta și pentru ardei roșu copt sau salate de legume.

O combinație foarte bună pentru brânză sunt și nucile, fisticul, prosciutto sau salamuri. Puteți alege și fructe de sezon, smochine, cireșe, mere sau pere, struguri.

Alte garnituri:

  • Nuci
  • Miere
  • Măsline
  • Gemuri picante de fructe
  • Varietăţi de pastă de muştar
  • Struguri.

DailyBusiness
Benzina şi motorina se vor scumpi masiv de la 1 august. Cât va costa un plin după majorarea accizelor
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Declarații răscolitoare despre Mihai Leu. Amănunte neștiute au ieșit la iveală
Fanatik.ro
Mărire uriaşă a impozitului pe câştiguri la pariuri! Ministerul Finanţelor a făcut anunţul oficial
Capital.ro
Se reintroduce serviciul militar obligatoriu? Anunț pentru tinerii între 16 și 26 de ani. Votul este clar
Playtech.ro
Ce mâncare se poate congela. Ghid complet în funcție de alimente, câte luni se ține fiecare la rece
DailyBusiness
Știi care este ”vampirul” energetic din casa ta? Te usucă la factura de curent!
Adevarul
Momentul în care o clădire din centrul Teheranului este spulberată de o rachetă lansată de armata israeliană
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Ciolacu neagă criza. Afirmații uluitoare ale fostului premier
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
kanald.ro
Imagini tulburătoare de la locul accidentului în care a murit Diogo Jota! Cum arată mașina în care se afla
Cancan.ro
Divorț-ȘOC în showbiz! Cei doi și-au spus ADIO, la doar un an de la căsnicie 😲
Playsport.ro
De ce a ajuns România datoare și fără bani? „Totul a început din 2016, când politica fiscală s-a...
Capital.ro
Toată Rusia e în doliu. L-AU UCIS. Ucraina își vede visul împlinit cu armele americanilor
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
stirilekanald.ro
Imagini TERIFIANTE cu bărbatul omorât de urs pe Transfăgărășan
Irinel Popescu, medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: ”În final, a cedat și inima”
MediaFlux
Putin anunță că va vorbi cu Trump în cursul zilei de joi! Liderul SUA confirmă telefonul cu Moscova
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pro sau contra consumului de pudră proteică. Specialiștii spun care sunt riscurile consumului acestui produs