Ce tipuri de tuse ar trebuie să te îngrijoreze la copilul tău

Este adevărat că fiecare episod de tuse la copii este foarte stresant pentru părinţi. Însă, nu trebuie să intraţi în panică de fiecare dată când copilul tuşeşte. Iată câteva cazuri când tusea la copii poate fi un motiv de îngrijorare.

RomaniaTV.net
16 dec. 2012, 10:32
Ce tipuri de tuse ar trebuie să te îngrijoreze la copilul tău

Tusea la copii tipul #1: Tuse lătrătoare

Copilul merge la culcare cu nasul înfundat, doarme liniştit câteva ore după care începe să se sufoce şi se zbate să respire. Iar tusea seamănă cu un lătrat.

Ce cauzează tusea lătrătoare? O infecţie virală care duce la inflamarea laringelui şi a traheei. Acest fenomen este des întâlnit în perioada octombrie-martie şi afectează de obicei copiii între 6 luni şi 3 ani.

Ce e de făcut? Când copilul se trezeşte din somn cu această tuse lătrătoare, înfofoliţi-l bine şi mergeţi cu el afară. Aerul rece ajută la relaxarea căilor respiratorii. O altă variantă este să-l duceţi la duş, să daţi drumul la apă fierbinte şi să staţi 15-20 de minute în aburi. Aerul cald îi va înmuia mucozităţile şi se vor elibera căile respiratorii. De asemenea, un umidificator pornit pe timpul somnului copilului este ideal. Asiguraţi-vă că hidrataţi foarte bine copilul. Sunaţi la urgenţă dacă totuşi cel mic are dificultăţi grave de respiraţie sau dacă tusea durează mai mult de cinci minute.

Tusea la copii tipul #2: Tuse productivă sau flegmatică

Copilul are o tuse care pare a fi cu mucozităţi, îi curge nasul, are gâtul inflamat, ochii apoşi şi îi lipseşte pofta de mâncare.

Ce cauzează tusea productivă? O răceală extrem de contagioasă care poate dura una-două săptămâni. Copiii răcesc în medie de 6-10 ori pe an, aşa că trebuie să vă pregătiţi pentru astfel de episoade. De asemenea, bronşitele sau pneumoniile pot determina tusea productivă.

Ce e de făcut? Pentru că răcelile sunt cauzate de viruşi, antibioticele nu funcţionează.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro