Ce trebuie să faci ca să iei permisul de conducere din prima. Trucurile simple care asigură 100% promovarea probei practice

Orice tânăr visează să conducă o maşină, iar pentru asta trebuie să aibă un permis de conducere. Pentru a-l obţine, trebuie să înveţe extrem de bine legislaţia şi apoi să treacă de proba practică.

13 nov. 2022, 08:16
Ce trebuie să faci ca să iei permisul de conducere din prima. Trucurile simple care asigură 100% promovarea probei practice
Ce trebuie să faci ca să iei permisul de conducere din prima. Trucurile simple care asigură 100% promovarea probei practice

Ce trebuie să faci ca să iei permisul de conducere din prima. Candidaţii care au promovat examenul teoretic au întotdeauna emoţii pentru proba practică, acolo unde foarte mulţi nu reuşesc să acumuleze punctajul necesar pentru a deveni şoferi amatori cu acte în regulă.

Proba practică sau examenul la traseu are o durată de cel puţin 25 de minute şi include următoarele teste:

  • efectuarea unor manevre practice de conducere a vehiculului în trafic sau în poligon
  • manevre de mers înapoi drept, cu viraj, manevră de întoarcere, de parcare laterală, oblică sau perpendiculară
  • manevra de oprire de precizie sau de urgenţă
  • pornirea de pe loc, de la semafor, ieşirea de pe drum lateral, abordarea curbelor
  • schimbarea unei benzi de circulaţie, traversarea intersecţiilor, depasire, intrare sau ieşire de pe autostradă sau căi similare

Atenţie! Fiecare manevră executată greşit la traseu va fi penalizată, iar la peste 20 de puncte de penalizare candidatul va fi picat!

Tocmai de aceea, înainte de examenul auto este important ca fiecare candidat să aibă în vedere câteva lucruri, astfel încât să obţină permisul de conducere din prima. Este foarte important ca fiecare candidat să aibă răbdare şi să nu se grăbească, astfel ca riscul de apariţie al erorilor să fie cât mai mic cu putinţă.

Citeşte şi: Scene șocante la proba teoretică a examenului auto. Analfabet, care nu știa să citească cuvinte simple, a luat permisul dând bani și cu ajutorul unui „sufleor” VIDEO

Un test de probă cu un instructor este cel mai bun exerciţiu. Astfel, îţi vei da seama cât de bine te descurci şi va fi cea mai buna simulare a unui examen la traseu.

Pornirea de pe loc poate pune probleme unui începător, dar trebuie executată corect. Înainte de a pleca de pe loc, candidatul trebuie să execute manevra „SOC”, abrevierea de la „scaun, oglinzi, centură”. Asta înseamnă reglarea scaunului pentru o poziţie cât mai confortabilă, reglarea oglinzilor retrovizoare pentru o vizibilitate sporită şi purtarea centurii de siguranţă. Apoi, candidatul trebuie să fie atent ca schimbătorul de viteze să fie în poziţie neutră. Atenţie, niciodata nu se pleacă de pe loc fără semnalizare!

Atenție la frâna de mână! Asigurați-vă că frâna de mână nu este trasă înainte de a pleca, altfel nu veți merge nicăieri!

La fel de important să acorzi o atenţie sporită direcţiei, astfel că volanul trebuie prins bine, nici prea tare, dar nici prea uşor. Candidaţii trebuie să-şi imagineze volanul ca fiind un ceas, iar cea mai bună şi eficientă poziţionare a mâinilor pe volan este la orele 9 şi, respectiv, 15!

Fiți foarte atenți la comenzile polițistului! Este posibil ca examinatorul să vă dea o comandă greșită! Acordați atenție semnelor de circulație și puneți în practică ce ați studiat pentru proba teoretică.

Mare atenţie şi la autobuzele oprite în staţiile prevăzute cu alveolă, cărora trebuie să li se acorde prioritate!

Citeşte şi: Noi reguli pentru şoferi. Ce trebuie să faci în plus pentru a obţine mai repede permisul auto suspendat de poliţie

O altă greşeală este viteza mult prea mare pe care candidaţii o au la întâlnirea trecerilor de pietoni. Legal, viteza trebuie redusă până la 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara localităţilor!

Înainte de a ieși din mașină și de a sărbători reușita la examenul practic, opriți motorul, trageți frâna de mână și cuplați mașina la prima treaptă de viteză!