Ce trebuie să faci când ajungi acasă, după slujba de Înviere. Sfaturile părintelui Pimen Vlad

Sărbătoarea Paștelui bate la ușă, iar românii se pregătesc să meargă la biserică de Înviere și să ia lumina sfântă.

03 mai 2024, 14:09
Ce trebuie să faci când ajungi acasă, după slujba de Înviere. Sfaturile părintelui Pimen Vlad

Indiferent de vârstă sau posibilități materiale, românii respectă cu sfințenie obiceiurile de Paște și, în fiecare an, merg la biserică de Înviere, pentru a lua lumină. Cu prilejul acestei sărbători, credincioșii nu doar că simt apropierea de Dumezeu, ci își fac și timp pentru cei dragi, alături de care petrec momente frumoase. Părintele Pimen Vlad vine cu sfaturi pentru români, pentru a se bucura din plin de Paște, după slujba de Înviere de sâmbătă noapte.

Citește și: Părintele Vasile Ioana, despre semnificația pe care o are Prohodul Domnului pentru credincioși

Ce trebuie să faci când ajungi acasă, după slujba de Înviere

După Înviere, părintele Pimen Vlad îi îndeamnă pe credincioși să se bucure de bucatele gătite, evitând excesele care le-ar putea cauza probleme.

„Se apropie Învierea, încercați să faceți ceva, ca să vă puteți bucura cât mai mult de Învierea Domnului. După Înviere, după ce v-ați împărtășit, veniți acasă și încercați să vă bucurați cu familia, să vă adunați toți împreună, să gustați ceva împreună, nu beți și nu mâncați până vă e rău, să ajungeți pe la Urgențe, nu, cu măsură. Bucurați-vă un pic din fiecare, gustați un pic de vin, bucurați-vă în familie, cântați cu toții «Hristos a Înviat». Trăiți bucuria Învierii!”

Citește și: Cum să nu te îngrași de Paște. Regula de aur dezvăluită reputat diabetolog: „Cât alergi, atât mănânci. În lumea din care facem parte, foamea e normală, anormală este sațietatea, iar noi trăim în anormalitate”