Ce trebuie să faci dacă suspectezi că eşti infectat cu coronavirus. Premierul a anunţat suplimentarea echipajelor care fac teste COVID

Premierul Ludovic Orban a anunţat, duminică, după o vizită la Ambulanţa Bucureşti, că s-au luat măsuri pentru suplimentarea echipajelor care se vor deplasa la domiciliul suspecţilor de infectare cu coronavirus pentru testare. În prezent, timpul de aşteptare pentru efectuarea de teste COVID-19 depăşeşte 48 de ore.

RomaniaTV.net
01 nov. 2020, 12:40
Ce trebuie să faci dacă suspectezi că eşti infectat cu coronavirus. Premierul a anunţat suplimentarea echipajelor care fac teste COVID

„Dacă medicul de familie consideră că simptomele sunt specifice (infectării cu noul coronavirus – n.r) sună la 112. De la 112 se preia apelul şi Ambulanţa introduce adresa între destinaţiile pentru recoltare de exudat. (…) Este bine să sune la 112 doar dacă după consultarea medicului de familie se constată că există într-adevăr simptome care să indice faptul că ar putea fi infectat. În momentul de faţă, trebuie să recunoaştem, că ne confruntăm cu o creştere foarte mare a numărului de apeluri la 112. Este în general un serviciu de răspuns la urgenţe, la situaţii care reclamă o intervenţie imediată”, a declarat, duminică, premierul Ludovic Orban, la finaul vizitei la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti.

Citeşte şi: Orban, despre o posibilă carantină în Bucureşti: „Evaluăm măsurile adoptate”. Nicuşor Dan: „Poate fi impusă carantinarea zonală”

„Acestea nu sunt urgenţe, sunt consultaţii la domiciliu, sunt acele cazuri care ar trebui rezolvate, într-o stare de normalitate, de medicul de familie şi atunci aceste cazuri stau în aşteptare. Numărul lor este foarte mare, dar se ajunge la toate aceste adrese, chiar dacă timpii de aşteptare sunt mai mari”, a declarat, la rândul său, Alis Grasu, mamagerul SAJ Bucureşti, precizând că în prezent timpul de aşteptate în Bucureşti pentru efectuarea de teste depăşeşte 48 de ore.

„Ni s-a semnalat că există o suprasolicitare a Ambulanţei care urmare a numărului foarte mare de persoane care urmau să fie testate. Am detaşat nişte oameni de la ASSMB pentru a separa cele două circuite. În felul acesta am degrevat partea de urgenţă efectiv”, a anunţat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Sălaj, primul judeţ care trece de 5 cazuri COVID la mia de locuitori. Prefectul: Fiecare persoană cu care ne întâlnim poate fi suspectă