Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4 începe executarea silită a persoanelor cu datorii

În perioada imediat următoare, Direcția Generală de Impozite și Taxel Locale Sector 4 va începe campania de executarea silită a persoanelor care nu au achitat debitele către bugetul local al Sectorului 4.

RomaniaTV.net
04 oct. 2019, 10:18
Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4 începe executarea silită a persoanelor cu datorii

Executarea silită începe prin comunicarea somației. Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somaţiei nu se stinge debitul sau nu se notifică organul fiscal cu privire la intenția contribuabilului de a demara procedura de mediere, se continuă măsurile de executare silită:

-executarea silită prin poprire;
-executarea silită a bunurilor mobile și imobile se va realiza prin întocmirea proceselor verbale de sechestru și valorificarea bunurilor sechestrate.

După începerea procedurii de executare silită se vor achita și cheltuielile de executare silită pentru fiecare etapă parcursă în cadrul executării silite, cheltuieli care sunt în sarcina debitorului conform art. 256 din Legea nr. 207/2015 privind codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

Persoanele aflate în această situație, pot afla de pe https://www.taxeimpozite4.ro/ care sunt sumele de bani supuse executării silite, cum se înființează poprirea, când se consideră înființată poprirea, ce este poprirea bancară.