Ce ulei natural să foloseşti iarna

Uleiul de măsline este ingredientul natural foarte apreciat de secole și inclus în rutina de îngrijire a pielii. Îmbogățit cu antioxidanți puternici precum fitosteroli, polifenoli și vitamina E, uleiul de măsline poate îmbunătăți în mod semnificativ starea pielii în timp ce tratează problemele inestetice.

RomaniaTV.net
20 dec. 2017, 10:03
Ce ulei natural să foloseşti iarna

Uleiul de măsline poate fi folosit pe piele pe tot parcursul anului. Totuși, în sezonul rece, s-a dovedit deosebit de benefic în prevenirea uscării pielii și a altor probleme datorită capacității de hidratare și hrănire.

Citeşte şi Cele mai bune trucuri pentru un păr frumos şi creţ

Cea mai simplă modalitate de utilizare a acesteia pentru îngrijirea pielii iarna ar fi masarea tegumentului pe toată suprafața pielii înainte de a merge la culcare. Dar există și alte modalități – măștile faciale. Amestecă uleiul de măsline cu alte ingrediente, la fel de eficiente și bogate nutritiv, pentru a preveni uscarea pielii.

Iată câteva rețete de măști faciale pe bază de ulei de măsline:

Ulei de măsline și miere

Ai nevoie de:
– 1 lingură miere
– 1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare și aplicare:

Se amestecă mierea și uleiul de măsline. Spală-te pe față, apoi aplică pasta obținută și las-o să acționeze 10 minute. Clătește cu apă călduță. repetă aplicarea măștii de două-trei ori pe săptămână pentru rezultatele dorite.

Ulei de măsline și banană

Ai nevoie de:
– 1 banană
– 1 lingură de miere

Mod de preparare și aplicare:

Descojește banana, pune-o într-un vas și paseaz-o cu o furculiță. Adaugă peste pasta de banană mierea. Aplică amestecul obținut pe față și pe gât. Lasă-l să acționeze 20 de minute, după care clătește cu apă călduță. Prin aplicarea săptămânală a acestei măști menții tegumentul hidratat și lipsit de imperfecțiuni.

Citeşte şi Cel mai bun tratament pentru păr

Ulei de măsline și albuș

Ai nevoie de:
– 1 albuș
– 1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare și aplicare:

Bate albușul spumă, adaugă în el mierea și amestecă-le. Aplică pasta pe întreaga suprafață a feței și gâtului, apoi las-o să acționeze 10 minute. Clătește cu apă călduță, după care aplică o mască hidratantă. Repetă tratamentul facial săptămânal.

Produse de îngrijire cu ulei de măsline