Ce vor să facă israelienii cu hotelul pe care i l-au luat de sub nas lui Gigi Becali. Cât au plătit pentru perla litoralului românesc

Celebrul hotel Rex din Mamaia va fi renovat și transformat în apartamente de dezvoltatorul imobiliar israelian Hagag Development Europe, care urmează să îl cumpere cu 13,3 milioane de euro de la familia fostei soţii a omului de afaceri Dan Adamescu.

22 dec. 2022, 10:09
Ce vor să facă israelienii cu hotelul pe care i l-au luat de sub nas lui Gigi Becali. Cât au plătit pentru perla litoralului românesc

Preţul agreat de Hagag şi familia lui Carmen Palade, de 13,3 milioane de euro, urmează a fi achitat în 6 rate, pe măsură ce sunt îndeplinite o serie de condiţii. Până acum au fost achitate primele 3 rate în valoare de 1,54 milioane euro, ultima chiar după ce Primăria Constanţei şi Ministerul Culturii şi-au declinat dreptul de preempţiune asupra hotelului Rex, din motive financiare.

Preţul plătit de Hagag este peste oferta omului de afaceri George Becali, care era dispus în 2018 să plătească 10 milioane de euro pentru achiziţia fostului hotel de cinci stele de la malul mării, însă a renunţat să mai cumpere proprietatea din cauza „situaţiei complicate a actelor“, potrivit surselor Profit.ro.

Hagag urmează să cumpere fostul hotel Rex, care are o suprafaţă construită totală de circa 14.000 de metri pătraţi, plus două clădiri de 100 de metri pătraţi destinate depozitării, situate pe un teren cu o suprafaţă de circa 7.000 de metri pătraţi şi o parcare de 345 de metri pătraţi.

Citeşte şi: George Copos pregăteşte achiziţia unui restaurant celebru din „perla” Văii Prahovei

Omul de afaceri Dan Adamescu a cumpărat hotelul Rex, în 2006, cu circa 10 milioane de euro de la Viorel Păunescu.

Construirea hotelului Rex, amplasat la câteva zeci de metri de plajă, a fost pornită în 1936 de către însuşi regele Carol al II-lea. A fost inaugurat doi ani mai târziu, fiind considerat încă de pe atunci un hotel de lux. Spre finalul celui De-al Doilea Război Mondial, numele hotelului a fost schimbat în Casa de Odihnă 1 Mai, iar 15 ani mai târziu a fost rebotezat International şi cu acest nume a funcţionat până în ’90, când a revenit la denumirea iniţială de Grand Hotel Rex.

Tot în anii ’90 hotelul a fost preluat de Viorel Păunescu, care a ajuns să deţină şi hotelul InterContinental din Bucureşti, preluat ulterior tot de către familia Adamescu.

Citeşte şi: Bill Gates şi-a vândut toate acţiunile pe care le deţinea la Fondul Proprietatea şi iese de pe Bursa de Valori Bucureşti