Cea mai bună legumă pentru inimă și vasele de sânge. Specialiștii recomandă să o consumăm zilnic

Cea mai bună legumă pentru inimă și vasele de sânge. Cercetătorii au ajuns la concluzia că flavonoidele conținute de roșii subțiază sângele, făcându-l mai lichid. De aceea, acele persoane care mănâncă regulat roșii au un risc mai mic de tromboză profundă.

11 mart. 2023, 14:09
Cea mai bună legumă pentru inimă și vasele de sânge. Specialiștii recomandă să o consumăm zilnic
Cea mai bună legumă pentru inimă și vasele de sânge

Cea mai bună legumă pentru inimă și vasele de sânge. Roșiile proaspete și sucul de roșii sunt utile pentru bolile cardiovasculare, datorită conținutului lor ridicat de fier și potasiu. Flavonoidele care au intrat în atenția cercetătorilor scoțieni sunt concentrate în substanța care îmbracă semințele roșiilor.

Citește și: Leguma minune pe care trebuie să o consume cei care suferă de diabet. Scade glicemia și previne mai multe tipuri de cancer

Cea mai bună legumă pentru inimă și vasele de sânge

Pentru a vă proteja de formarea cheagurilor de sânge, este suficient să beți zilnic 0,15 litri de suc concentrat sau să mâncați 6 roșii pe zi – aceste cifre au fost obținute în cadrul unui experiment la care au participat 200 de voluntari.

Această porție de roșii reduce densitatea sângelui cu 70%, iar efectul durează timp de 18 ore.

O altă proprietate valoroasă a sucului de roșii este aceea că reduce tensiunea arterială, și pentru că este saturat cu pectine. De asemenea, scade colesterolul din sânge.

Cel mai simplu mod de a ști că nivelul de colesterol din organism este alarmant de ridicat este să examinezi cu atenție pielea din jurul ochilor. Oamenii de știință danezi au descoperit că prezența unor mici formațiuni de piele galbenă în jurul ochilor indică faptul că organismul are un nivel crescut de colesterol, ceea ce poate provoca apariția diferitelor boli de inimă până la stop cardiac brusc.

Apropo, pe lângă faptul că protejează împotriva trombozei profunde, roșiile protejează mușchiul cardiac de infarctul miocardic și de accidentul vascular cerebral. În același timp cu subțierea sângelui, această legumă reduce concentrația de zahăr. Ca urmare, sângele circulă mult mai bine prin vene.